Про нас / Проекти

Наші проекти

16.03.2017
автор: Олександр Степаненко

Проекти та діяльність ЕГО „Зелений Світ”:

2016 – 2017 роки - проект «Нам 20 років – бачення подальшого розвитку», спрямований на підвищення організаційної спроможності організацій, що входять до Української кліматичної мережі. Проект підтримується НЕЦУ, ЄС, Австрійською агенцією з розвитку та Австрійським Червоним Хрестом. В рамках проекту планується провести  низку заходів, що повинні забезпечити: стратегічне планування, вдосконалення управління організацією, навчання її членів та волонтерів, покращення комунікаційної спроможності, суспільної та медійної «видимості» організації.

 

2014 – 2015 роки – проект Дністровський каньйон: одне з природних чудес України збережемо разом!», підтриманий Global Greengrants Fund (USA)

 

2009 - 2017 роки - спільно з ГО "Гельсінська ініціатива-ХХІ" підтримується діяльність громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Тернополі

 

2016 - 2017 роки - партнерство з Українською Гельсінською спілкою з прав людини у реалізації проекту "Думайдан: збереження зелених зон у містах України".

 

2006 – 2016 – розробка розділу «Екологічні права» для аналітичної доповіді громадських правозахисних організацій «Дотримання прав людини в Україні».

2012 – 2016 – розробка розділу «Екологічні права» для альтернативної версії Універсального періодичного звіту України до Ради ООН з прав людини від Коаліції недержавних організацій

2009 – участь у розробці аналітичної доповіді «Стратегія модернізації України. Бачення незалежних експертів» в групі авторів розділів «Модернізація України:соціально-економічний вимір»(«Екологічна політика») та «Фундаментальні цінності демократичних змін - http://www.dt.ua/3000/3050/68061/

 

2008 - 2014 р За ініціативою ЕГО «Зелений Світ» було ствоено 10 об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення

2008 - 2017 роки - ЕГО "Зелений Світ" щороку виступає регіональним партнером у Тернопільській області Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

2013 – 2014 роки – встановлення партнерської співпраці з Клубом велотуризму “Jednoslad” з польського міста Добродзеня. Проведення інформаційного «Туру порозуміння та партнерства» до Польщі.

 

2010 - 2011 роки: проект "Реалізація права громадської участі у вирішенні питань планування та забудови населених пунктів", підтриманий центром "ТЦК".

 

2008 - 2010 роки: проект "Реалізація права громадської участі у створенні Національного природного парку "Дністровський каньйон" - виконувався ЕГО "Зелений Світ" за підтримки Global Greengrants Fund (США). Головною метою діяльності у проекті було громадське лобіювання процесу створення Національного природного парку (НПП) "Дністровський каньйон".

 

2010 рік - літня молодіжна школа з питань природно-заповідної справи та екомережі

 

2009 – 2011 роки – щорічна участь у акціях всеукраїнської кампанії «Зробимо Україну чистою»

 

2010 рік - проект Молодіжна літня школа "Гуманітарні аспекти екології та охорони природи", реалізований за підтримки Фонду Гайнріха Бьолля.

 

2007 рік: координація діяльності у всеукраїнському мережевому проекті “Реалізація права на доступ до екологічної інформації” та виконання функцій регіонального представника проекту “Вдосконалення застосування адміністративної юстиції через захист екологічних прав у суді” у Тернопільській області. Обидва проекти фінансуються Міжнародним Фондом “Відродження”.

 2006 – 2007 роки – здійснення функцій координуючої організації у всеукраїнському мережевому проекті “Моніторинг дотримання екологічних прав в Україні”, що підтримувався Посольством США в Україні. У рамках проекту видано моніторингову доповідь “Дотримання екологічних прав в Україні – 2006 рік”.

 Вересень 2006 року - у партнерстві з рівненським ММГО “Екоклуб” реалізовано демонстраційний енергозберігаючий проект теплоізоляції вікон у Чортківській гімназії “Рідна Школа” ім. Маркіяна Шашкевича та Чортківській центральній комунальній районній лікарні.

 

 2004 – 2005 роки: громадська ініціатива розроблення та затвердження місцевого екологічного плану м. Чорткова “Вода для життя” (в рамках проекту “Місцевий екологічний план – бачення громадою свого майбутнього”, підтриманого ІСАР – “Єднання” та програмою UCAN).

2003 – 2006 роки: участь у кампанії українських правозахисних організацій проти катувань.

 2004 - 2005 роки: участь у проекті “Право на доступ до інформації про діяльність влади” у партнерстві з ГО ІРЦ „Корені трави”, Українською Гельсінською спілкою з прав людини та за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

У 2005 році організація активно розробляла та підтримала Етичні принципи діяльності учасників Всеукраїнського екологічного руху "Хортицький Форум".

У 2004 році ЕГО „Зелений Світ” приєдналося до числа організацій, що підписали “Декларацію етичних засад діяльності організацій громадянського суспільства” та зобов’язалися керуватись у своїй діяльності її положеннями.

У 2002 - 2005 роках організація брала участь у розробці етичних принципів діяльності громадських організацій України.

2003 - 2005 роки: участь у мережевому проекті Розбудова спільного комунікаційного простору для екологічних НУО в Україні “Через електронне партнерство до реальної співпраці”, ініційованого робочою групою українських природоохоронних організацій “Green KIT” за підтримки нідерландської оганізації Milieukontakt Oost-Europe.

2002 - 2003 роки: участь у написанні розділу “Екологічна політика і законодавство” базового документа “Громадська оцінка екологічної політики в Україні”, розробленого групою українських екологічних НУО до Київського саміту міністрів охорони довкілля країн Європи.

2001 - 2007 роки: цикл публікацій у інформаційному бюлетені „Права людини” Харківської правозахисної групи.

2002 – 2006 роки: місцева інформаційна та виховна кампанія „Древо життя” – ініціатива узаконення статуту ботанічних пам’яток природи – дерев екзотів та дерев-довгожителів на території м. Чорткова (спільно з екоклубом „Ковчег”).

2002 – 2006 роки: пропагування громадської ініціативи створення регіонального ландшафтного парку у басейні р. Серет (спільно з екоклубом „Ковчег”).

2002 – 2003 роки: міцева інформаційна та виховна кампанія кампанія „Залишаємо палити разом: дорослі і діти” (спільно з „Лікарською еко-ініціативою” та клубом „Ковчег”)

2001 – 2002 роки: видання власного “Екобюлетеню - людина, суспільство, природа” та серії тематичних брошур з проблем охорони довкілля та сталого розвитку (в рамках проекту “ЕкоМедіа”, підтриманого ІСАР - ”Єднання” та Фондом Ч. Мотта.

2000 рік: теоретична конференція „Україна у ХХІ столітті” – перспективи сталого розвитку”.

1999 рік: проведення громадських слухань з питань поводження з побутовими відходами у м. Чорткові

1999 - 2005 роки: спільно з робочою групою українських НУО “За енергетичну безпеку, поінформованість та права громадян” у 13 містах України проведено кампанію громаських слухань та публічних акцій з питань ядерної безпеки та щодо планів добудови реакторів на Хмельницькій та Рівненській АЕС.

1998 рік: проведення громадських слухань з питань ядерної безпеки – в межах кампанії Коаліції українських НДО „За енергетичну безпеку, поінформованість та права громадян”

1998 – 2009 роки: щорічне проведення весняних акцій “Дні дерев”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поширити інформацію