Події / Події в Україні

Науковці та екологічні громадські організації наполягають на публічному обговоренні «Програми розвитку гідроенергетики до 2026 року»

16.02.2017
джерело: сайт НЕЦУ

 

Відомі українські вчені та екологічні організації, в тому числі Національний екологічний центр України, звернулися до міністра енергетики Ігоря Насалика з вимогою переглянути затверджену Кабміном “Програму розвитку гідроенергетики до 2026 року” та наголошують, що її впровадження є неприпустимим. Згадана Програма не пройшла державну екологічну експертизу, її розробили без консультацій з екологами, науковцями, місцевими громадами та іншими зацікавленими сторонами.

У числі "підписантів" звернення до міністра і ЕГО "Зелений Світ".

Природоохоронці та науковці наголошують, що реалізація Програми може призвести до нищівного впливу на довкілля, насамперед водні системи, об’єкти природно-заповідного фонду, пам’ятки історії та культури.

“Вказані впливи зачіпають інтереси інших держав та порушують міжнародні зобов’язання нашої країни, – зазначається у відкритому зверненні організацій до міністра. – Громадськість України та Молдови вже звернулася до європейських структур. Тим не менш, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України все ще відповідним чином не відреагувало на ці обставини”.

Автори звернення пропонують міністрові Насалику провести піблічне обговорення проблеми, що склалася.

Більше інформації - у повідомленні НЕЦУ

 

Поширити інформацію