Публікації / Екологічна безпека

Принципи збалансованого розвитку гідроенергетики

25.04.2018
автор: Автори: Г.К. Веремійчик, Р.Б. Гаврилюк, Д.В. Гулевець, О.Г. Тарасова, І.В. Тимченко
джерело: Веб сайт НЕЦУ - necu.org.ua

 

В аналітичному документі розглядається світова практика оцінки гідроенергетичних проектів з метою ухвалення зважених рішень щодо можливості їх реалізації.

Міжнародною гідроенергетичною асоціацією більше 10 років тому розроблено Протокол оцінки збалансованого розвитку гідроенергетичних об’єктів, а Європейською Комісією, з метою впровадження принципів збалансованого розвитку в гідроенергетику країн ЄС, розроблено керівний документ: «Збалансований розвиток гідроенергетики в басейні Дунаю: керівні принципи». Ці принципи визначають порядок підготовки і ухвалення рішень, пов’язаних із розробленням та будівництвом гідроенергетичних об’єктів.

Застосування в Україні принципів збалансованого розвитку гідроенергетики дозволило б уникнути непорозумінь між Урядом і громадськістю та забезпечило б дотримання вимог природоохоронного законодавства та міжнародних угод у сфері енергетики і охорони довкілля.

Цей аналітичний документ було підготовлено в рамках проекту «Розвиток гідроенергетики України – громадський аналіз в контексті євроінтеграційних процесів», який реалізeється під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС та Української національної Платформи Форуму Громадянського суспільства Східного Партнерства і фінансується Європейським Союзом та Міжнародним фондом «Відродження» у рамках проекту «Громадська синергія». Його зміст є виключно відповідальністю Національного екологічного центру України і не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Ознайомитися з його змістом можна у режимі онлайн за даним посиланням.

Поширити інформацію