УКР

Мандри "Стежками Вінценза"

16.01.20  |  

З тринадцятого по двадцяте вересня 2019 року тривав карпатський перехід "Стежками Вінценза", організований "Товариством Карпатським" з Варшави. Українську сторону та ЕГО "Зелений Світ" у ньому представляв Андрій Степаненко.
детальніше »»»

Тягар просвітництва та порозуміння - пам’яті отця Софрона Витвицького

29.12.19  |  Олександр Степаненко

Майже непоміченим минулося цьогоріч 200-річчя від народження отця Софрона Витвицького - просвітителя Гуцульщини, піонера краєзнавства та туризму на Чорногорі, особистості вельми заслуженої перед карпатським краєм. Він згадується Станіславом Вінцензом на сторінках його епічної тетралогії "На високій полонині".
детальніше »»»

За дружню до Природи енергетику

23.12.19  |  

Інформаційне видання "За дружню до Природи енергетику" містить інформацію про сучасний стан, перспективи та перешкоди для розвитку енергетики на основі відновлюваних джерел енергії в Івано-Франківській і Тернопільській областях, а також про конкретні проекти, реалізовані у цій сфери останнім часом. В окремому розділі подано критерії, яким мають відповідати об’єкти ВДЕ для того щоб вважатися сталим методом виробництва енергії
детальніше »»»

У подорожах до Скали, Заліщиків, Чорткова, Теребовлі, Збаража говорили про «зелену енергетику»

10.12.19  |  Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

Візитом до історичного Збаража завершилася програма публічних акцій ЕГО «Зелений Світ» у рамках інформаційної кампанії з популяризації переходу до відновлюваних джерел енергії.
детальніше »»»

Безкарність провокує власника ГЕС на подальше порушення законодавства

02.12.19  |  Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

Прикладом правового невігластва та свавільного ставлення до річки є практика власника МГЕС на Збручі у селищі Скала-Подільська Тернопільської області - ТзОВ «Сібекс». Хоча МГЕС працює не перший рік, державна екологічна експертиза її проекту ніколи не проводилася.
детальніше »»»

Він був сином цієї землі

30.11.19  |  

30 листопада виповнюється чергова річниця від дня народження Станіслава Вінценза - письменника,публіциста, філософа, видавця, речника зближення народів і культур, Праведника народів Світу. З цієї нагоди письменниця Наталія Пасічник записала розмову з Олександром Степаненком – громадським діячем, краєзнавцем, людиною, яка намагається популяризувати в Україні ім’я Вінценза та його спадок.
детальніше »»»

Місто Долина - лідер у сфері енергоефективності та "зеленої енергетики" на Прикарпатті

29.11.19  |  Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

Долина була першим містом на Прикарпатті, яке задекларувало власні стратегічні цілі у сфері сталої енергетики та зробило практичні кроки на шляху до їхнього втілення
детальніше »»»

Зборівщина - попереду у реалізації проектів "зеленої енергетики"

28.11.19  |  Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

У даний час на території Зборівського району працюють 53 суб’єкти підприємництва, які генерують електроенергію з відновлюваних джерел. У більшості випадків підприємці та власники домогосподарств інвестують у проекти малих сонячних електростанцій. Але Зборівщина серед інших районів Тернопілля виявилася ще й піонером у реалізації більш складних проектів - вітрової енергетики. Тут ще в 2017 році запрацювала перша в області комерційна вітрова електростанція - "Зборівська ВЕС".
детальніше »»»

Які об’єкти відновлюваної енергетики можна назвати екологічними?

21.11.19  |  

Організації-члени Української кліматичної мережі спільно розробили критерії, яким мають відповідати наявні і майбутні об’єкти відновлюваної енергетики, щоб бути сталим методом виробництва енергії, приносити не лише прибуток власникам, а й користь місцевій громаді та навколишньому середовищу, де вони розташовані.
детальніше »»»

Ми - за сталу енергетику для Карпат

20.11.19  |  Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

ЕГО "Зелений Світ" пропонує Урядові ініціювати процес розроблення Протоколу про сталу енергетику до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат
детальніше »»»




Поширити інформацію