Кампанії

На Дністрі підіймається хвиля...

19.06.2009
19 червня на обласному Екофорумі у с. Коропець представники ЕГО «Зелений Світ» оголосили про початок активних дій у проекті „Реалізація права громадянської участі у справі створення національного природного парку „Дністровський каньйон”.

В рамках цієї діяльності організація ініціює всеукраїнську громадянську кампанію «Дністровська екологічна хвиля». Учасники кампанії мають на меті об’єднати можливості влади та громадянського суспільства з тим, аби дієво сприяти розвиткові природно-заповідної справи у дністровському регіоні, пропагувати цілі створення національного парку, що відповідають інтересам мешканців краю та сталому розвиткові місцевих громад. Громадські лідери вимагатимуть від правоохоронних органів припинення порушень природоохоронного законодавства на територіях, що вже увійшли до складу формально існуючого регіонального ландшафтного парку „Дністровський каньйон”. Громадянська кампанія в кінцевому сенсі повинна змусити органи влади усіх рівнів беззастережно виконати положення законів України та указів Президента стосовно створення НПП „Дністровський каньйон”.

Учасники громадянської кампанії засвідчують зацікавленість у конструктивній співпраці з питань створення національного парку з органами державної влади та місцевого самоврядування Тернопільщини, місцевими громадами, науковими та освітніми установами, бізнесовими структурами, політичними партіями, ЗМІ – з усіма, хто готовий дієво сприяти збереженню природної спадщини краю.

Із змістом доповідей, представлених Екофоруму ЕГО „Зелений Світ” можна ознайомитися за цими посиланнями:

Доповідь 1 Створення національного природного парку у Дністровському каньйоні давно на часі!

Доповідь 2 Катастрофічні наслідки липневого паводку 2008 року зумовлені тривалим нехтуванням принципами сталого розвитку.

Олександр Степаненко
Поширити інформацію