Події / Події в Україні

Тренінг "Клімат змінюється - змінюй місто"

У Львові відбувся дводенний тренінг з питань адаптації міст до зміни клімату "Клімат змінюється - змінюй місто", організований громадською організацією "Еколтава" у партнерстві з 350.org та Українською кліматичною мережею. ЕГО "Зелений Світ" на тренінгу представляв Олександр Степаненко.

Учасники тренінгу обговорювали наступне коло питань: які наслідки зміни клімату можна очікувати, і де саме? Які галузі міської економіки та інфраструктури зазнають найбільшого впливу через зміну клімату? Які мають бути пріоритети, щоб адаптуватися до кліматичних змін та зменшити викиди СO2 в місті? Як зміна клімату пов’язана з повсякденним життям сучасного міста?

Перший день тренінгу був присвячений детальному знайомству з методикою оцінки вразливості міст та використання результатів для написання місцевих кліматичних стратегій, презентації заходів адаптації до зміни клімату та кліматичної політики в європейських містах. У другий день учасники досліджували, наскільки Львів вразливий до зміни клімату

Спікерами на тренінгу були: Ольга Шевченко - доцент кліматології та метеорології Національного університету, Сергій Гаращук - консультант з питань фінансів регіонального відділення Асоціації міст України на Житомирщині, Максим Макуха - експерт ГО "Еколтава".

Більше інформації про тренінг на Веб-сайт ГО "Еколтава" - http://www.ekoltava.org

Фото: Julia Pashkovska
 

Поширити інформацію