Кампанії

Чортківські екологісти підтримали відкрите звернення громадських організацій „Ні - полюванню на заповідних територіях!” І пропонують Вам запам’ятати прізвища нардепів, котрим так непереборно хочеться стрілянини у заповідниках...

18.01.2011
Від початку 2010 р. на усіх територіях природно-заповідного фонду України нерешті було заборонено будь-яке полювання. Вже за рік покращився стан популяцій тварин, які мешкали на них. Та з осені минулого року у Парламенті знову проглядаються настирні спроби відновити полювання.

22 жовтня нардепи від ПРУ Макеєнко та Клімов внесли до Ради законопроект № 7288, спрямований на відновлення полювання в охоронних зонах заповідників. Втім після того, як цей проект збурив критику громадських природоохоронних організацій і багатьох державних посадовців: віце-прем’єра Клюєва, міністра Кабміну Толстоухова, міністра охорони природи Злочевського, його було відкликано авторами.

Та 1 грудня вже група нардепів від БЮТ - Рибаков, Каплієнко, Задирко, Комар -продемонструвала зворушливе єднання з „регіоналом” Камчатним, спільно зареєструвавши аналогічний проект закону.

Єдиним по суті аргументом, яким автори цього одіозного законопроекту мотивують необхідність відновлення полювання у заповідниках, є можливість „поповнення бюджету через продаж мисливських ліцензій”...

Відтак у січні 2011 року 139 представників громадських організацій з України, Молдови, Німеччини, Білорусі та Росії звернулися до Голови Верховної Ради України з відкритим зверненням „Ні - полюванню на заповідних територіях!”.

Прийняття згаданого законопроекту розцінюється підписантами звернення, як неприйнятне, адже він не підкріплений ані експертними оцінками, ані економічним обґрунтуванням, ані громадським обговоренням. У такий спосіб, „для поповнення бюджету” на заповідних територіях можна не тільки полювання відкрити, а і розпочати на них рубки лісу, видобуток корисних копалин, забудову котеджами для VIP-осіб!

Лідери громадськості нагадують можновладцям, що заповідний фонд України є національним надбанням її народу і частиною всесвітньої природної спадщини. Більшість громадян у заповідниках приваблює не вбивство тварин задля власної забаганки, а можливість єднання із природою, шанс побачити прекрасних вільних тварин у природному середовищі.

Від імені громадських організацій Чорткова звернення підтримали: Олег Боровий - голова Колегії ЕГО "Зелений Світ", Наталія Богданець - голова екоклубу "Ковчег", Олександр Степаненко - голова ГО "Гельсінська ініціатива - ХХІ".

З повним текстом колективного звернення можна ознайомитися за цим посиланням.
Поширити інформацію