Події / Події організації

Лісове відомство - початок практики відкритості та діалогу з громадськістю, чи черговий фарс?

29.12.2011
На останній робочій зустрічі, організованій «Зеленим Світом» у Тернопільській обласній раді в рамках проекту „Дотримання прав громадян у сфері користування природними ресурсами у Тернопільській області”, ми обережно констатували певні позитивні зрушення у стосунках громадських організацій з управлінням лісового та мисливського господарства Тернопільської області.

Певний позитив у реагуванні лісового відомства на інформаційні запити, оновлення інформації на інтернет-сторінці управління та вихід кожного чергового числа обласної газети лісівників «Тернополіс» були тому добрими підтвердженнями.
Ми навіть погодили друк у «Тернополісі» кількох статей з проблемних тем: незаконних рубок (М. Чернявський) та участі громадян в прийнятті рішень з питань ведення лісового господарства (О. Степаненко).

Тим більш прикро було довідатися, що з невідомих нам причин вихід друкованого видання «Тернополіс» припинено. А на останньому засіданні Колегії обласного управління діяльність редколегії «Тернополісу» зазнала жорсткої критики – у тому числі через згадані публікації.

Станом на сьогодні запланована робоча зустріч з питань лісового господарства не організована. Терміни створення громадської ради при управлінні, встановлені Постановою Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 996 „Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” прострочені на рік. Грудневе число «Тернополісу» з черговою поданою нами статтею не вийшло. Редактор М. Опиханий в очікуванні звільнення…

Схоже на те, що громадянська активність в очах очільників лісової галузі повинна полягати у суцільному і гучному «одобрямсі» - натомість будь-яке звернення до проблемних питань все ще прирівнюється до злочину…

Із змістом статей, поданих нами до друку у газеті «Тернополіс», можна ознайомитися у розділі «Публікації».

Олександр Степаненко
Поширити інформацію