Події / Події організації

Правовий режим Національного природного парку захистив Дністер від техногенного втручання

16.03.2013
автор: Олександр Степаненко

Нещодавно ми повідомляли про те, що Державна служба геології та надр України звернулася до Тернопільської обласної ради з пропозицією погодити комерційний видобуток річкового гравію в руслі Дністра на землях Добрівлянської сільської ради – не зважаючи на те, що йдеться про територію Національного природного парку «Дністровський каньйон».

ЕГО «Зелений Світ» з цього приводу звернувся з листами до обласної ради, Держуправління охорони навколишнього природного середовища, Тернопільського обласного управління водних ресурсів, адміністрації НПП «Дністровський каньйон».

На днях стало відомо, що заступник голови Тернопільської обласної ради С. Тарашевський направив листа до Державної служби геології та надр, у якому обґрунтовано стверджує, що у ради нема підстав для погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами – з урахуванням того, що пропонована ділянка знаходиться у складі НПП «Дністровський каньйон».

Натомість, як засвідчив у телефонній розмові директор національного парку М. Шкільнюк, у головах спритних ділків вже проросла ідея про можливість видобутку гравію та піску у процесі «розчистки р. Дністер з метою поглиблення дна для судноплавства» - так начебто якась секретна дністровська флотилія стримується біля причалів лише через захаращення фарватеру річковим гравієм…

 Тому й надалі - "нам своє робить..."

Поширити інформацію