Події / Події організації

“Зелений Світ» підтримує громадянські акції проти зупинення процесу євроінтеграції України

24.11.2013

Сьогодні на центральному майдані у Чорткові відбувся перший і поки що не надто чисельний мітинг протесту проти зупинення процесу євроінтеграції України.

Відкрити його було запрошено Олександра Степаненка, першого голову місцевої організації Народного Руху України у 1989 – 90 роках. До зібрання також звернулися політичний в’язень радянського режиму Володимир Мармус, голова РО Конгресу українських націоналістів Іван Віват, голова РО партії «За Україну» Олег Барна, представник РО партії «Батьківщина» Марія Горбаль.

На мітингу було ухвалено резолюцію з вимогою припинення повноважень та відставки Кабінету Міністрів України, який 21 листопада 2013 року прийняв розпорядження про призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію з ЄС, перевищивши при цьому власні повноваження.

Учасники мітингу звернулися також до присутніх депутатів з вимогою термінового скликання сесій міської та районної рад.

ЕГО «Зелений Світ», одним із статутних завдань якого є сприяння становленню в Україні правової держави та громадянського суспільства, й надалі сприятиме реалізації громадянами конституційних прав на участь у мирних зібраннях та здійснення народовладдя – як безпосередньо, так і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Принагідно застерігаємо учасників громадянських зібрань від провокацій, спрямованих на порушення громадського порядку, розпалення агресії та ксенофобії.

Фотохроніка мітингу – у нашій галереї

Поширити інформацію