Події

Добра новина: суд поклав край зазіханню на заповідні землі парку "Гуцульщина"

07.11.2014

3 листопада Львівський апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Пістинської сільради «Про затвердження генерального плану», яким її територію було збільшено на 600 гектарів за рахунок земель природно-заповідного фонду, що передані Національному природному парку "Гуцульщина".

Повний текст Постанови суду можна завантажити за цим посиланням.

На стороні НПП "Гуцульщина" спільно з Прокуратурою Івано-Франківської області виступав МБФ "Екологія. Право. Людина" (ЕПЛ).

У своїх поясненнях ЕПЛ посилався на судові рішення у справі щодо захисту РЛП "Гранітно Степове побужжя", в яких було підтверджено, що Проект організації територій ПЗФ є достатніми документами для встановлення природоохоронного статусу на певній території.

Це положення міститься також у Порядку погодження природоохоронними органами матеріалів щодо вилучення (викупу), надання земельних ділянок, затвердженого наказом Мінприроди від 05.11.2004 N 434 у п. 2.8. :у разі відсутності належної землевпорядної документації та встановлених у натурі (на місцевості) меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду та земель, зарезервованих для заповідання, природоохоронний орган використовує документи щодо їх створення (оголошення) чи резервування для визначення місць розташування згаданих територій та об’єктів та їх збереження.

Тепер слід добитися затвердження Проекту землеустрою НПП "Гуцульщина" щодо передачі цих земель паркові у постійне користування.

Вітаємо колег з НПП "Гуцульщина" та ЕПЛ з цією важливою перемогою !

Поширити інформацію