Події / Події організації

Фотовиставкою «Земля любові та тривоги нашої» відкрився сезон у бучацькому «Арт-дворі»

12.05.2015
автор: Олександр Степаненко

10 травня у бучацькому «Арт-дворі» відбулося представлення програми літнього сезону 2015 року. Внеском «Зеленого Світу» у дійство цього дня стало представлення фотовиставки «Земля любові та тривоги нашої».

Маємо надію, що творчим людям, котрі значною мірою створюють команду і аудиторію «Арт-двору» близький наш погляд на оцю Землю, яку так любимо і за яку так тривожимося. Погляд не лише як на ресурс, але насамперед як на спадщину, вартість якої неможливо виміряти у грошах.

Найцінніші зразки цієї спадщини нам належить зберегти і заповісти наступним поколінням.

Відтак на зустрічі з гостями «Арт-двору» було згадано про ініціативи ЕГО «Зелений Світ» стосовно розвитку природно-заповідної справи та розширення Національного природного парку „Дністровський каньйон” – у тому числі за рахунок включення до нього об’єктів природної та історико-культурної спадщини Бучацького району.

Фотовиставку створено у рамках проекту "Дністровський каньйон: одне з природних чудес України збережемо разом!", що реалізується за підтримки Global Greengrants Fund.

Громадська ініціатива «Арт-двір» (http://artdvir.org/) нині відкриває у Бучачі свій четвертий сезон. Ініціатором створення та лідером «Арт-двору» є музикант Віктор Гребеньовський. Креативна команда «Арт-двору» щонеділі творитиме тут різного роду мистецькі та культурницькі атракції.

Дійства відбуватимуться у імпровізованому сценічному просторі, який волонтери облаштували в історичному дворику, що дивом зберігся у самому центрі міста. Камерний формат зустрічей у "Арт-дворі" відрізняється від звиклого вже "фестивально-майданно-стадіонного" стереотипу, де зібрання жорстко поділено на сцену та натовп. Відрізняється насемперед можливістю невимушеного спілкування між його учасникми. Негаласливістю, відсутністю алкоголів та сміття - також...

 

Поширити інформацію