Події / Події в Україні

Семінар «Участь громадськості та науковців у проектуванні мережі Емеральд в Україні»

09.12.2017
автор: Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

У Тернопільському національному педагогічному університеті імені Гнатюка відбувся науково-практичний семінар «Участь громадськості та науковців у проектуванні мережі Емеральд в Україні».

Його було організовано МБФ «Екологія.Право.Людина» у партнерстві з організацією «Природна спадщина» (Dziedzictwo Prszyrodnicze) з Перемишля.

Аналогічні семінарі протягом листопада було проведено у Києві, Херсоні, Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Львові, Ужгороді та Одесі. У семінарах взяло участь близько 300 представників наукових інститутів, університетів, громадських природоохоронних організацій, близько 20 установ природно-заповідного фонду.

Функції основного спікера на тернопільському семінарі виконував Олексій Василюк МБФ «Екологія.Право.Людина» (на фото).

Окрім низки доповідей організаторами було представлено методологічний посібник з питань залучення громадськості до розробки Мережі Емеральд в Україні (відома ще як «Смарагдова мережа»). В останньому розділі посібника наведено відомості про 70 запропонованих до мережі територій.

Електронна версія цього видання доступна ось тут - https://goo.gl/xuDz9x

Крім того у кулуарах семінару обговорювалася ініціатива створення робочої групи з питань розвитку природно-заповідної справи та екомережі при Управлінні екології ОДА.

 

Поширити інформацію