УКР

Гідроенергетичний потенціал річок України: розвінчання міфів

19.04.18  |  

Розширення бачення ролі річок як невід’ємної складової екосистем в забезпеченні збалансованого розвитку та комплексне врахування їх екосистемних послуг дозволить реалізувати вимоги Водної рамкової директиви ЄС стосовно інтегрованого управління водними ресурсами та уникнути подальшого посилення негативного впливу гідроенергетики на річки та довкілля загалом.
детальніше »»»

«Рік Станіслава Вінценза» розпочався на Гуцульщині

18.04.18  |  Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

17 квітня у селі Слобода, що на Коломийщині, відбулася «Вінцензівська зустріч», приурочена до 130-ї річниці від народження польськомовного писменника, філософа, етнографа, речника діалогу та зближення народів - Станіслава Вінценза.
детальніше »»»

Звіт про діяльність Української кліматичної мережі за 2017 рік

13.03.18  |  

Українська кліматична мережа об’єднує громадські природоохоронні організації з різ¬них регіонів України, що працюють в сферах, дотичних до проблеми зміни клімату
детальніше »»»

Позиція Всесвітнього Фонду Природи WWF щодо розвитку малої гідроенергетики в Україні

03.03.18  |  

Політика щодо розвитку відновлюваних джерел енергії в Україні має враховувати як задоволення сучасних енергетичних потреб країни та дотримання міжнародних зобов’язань, так і захист інтересів майбутніх поколінь та забезпечення безпечного і здорового навколишнього середовища
детальніше »»»

Малі ГЕС з великими наслідками

17.02.18  |  Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

Розвиток малої гідроенергетики повинен відбуватися на принципах мінімізації екологічних наслідків та участі громадськості у прийнятті владних рішень. Наразі ж, як бачимо, участь громадськості наша місцева влада та «цивілізований інвестор» вітають лише у одному форматі – одностайного «одобрямсу».
детальніше »»»

Інструменти громадянського суспільства у прийнятті рішень щодо розвитку гідроенергетики

14.02.18  |  

В аналітичному документі розглядаються недоліки національному законодавстві України, які суттєво обмежують права та загалом можливість громадян брати належну участь у прийнятті рішень, здатних впливати на екологічну політику держави. Наведено аналіз ситуації з порушенням прав громадськості при розробці та ухваленні Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року, а також пропозиції щодо вдосконалення національного законодавства відповідно до права ЄС та міжнародного екологічного права.
детальніше »»»

ЕГО “Зелений Світ» ініціює громадянську інформаційну кампанію «Рік Станіслава Вінценза»

04.02.18  |  Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

Ініціатива передбачає громадянську кампанію з популяризації в Україні та Польщі творчості Станіслава Вінценза (1888 – 1971) – видатного письменника, есеїста, філософа, етнографа, якого ще при житті названо «Гомером Карпат», «Людиною діалогу», «Праведником народів Світу».
детальніше »»»

Товариство Карпатське

31.01.18  |  

Товариство Карпатське - громадська організація з Польщі. Угоду про партнерство із ЕГО "Зелений Світ" укладено в січні 2018 року.
детальніше »»»

Звіт про діяльність ЕГО «Зелений Світ» за 2017 рік

11.01.18  |  

детальніше »»»

Громадська приймальня УГСПЛ у Тернополі

10.01.18  |  

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) впродовж десяти років підтримувала у різних регіонах України роботу мережі громадських приймалень, які надають громадянам безкоштовну правову допомогу
детальніше »»»




Поширити інформацію