Події / Події в Україні

Чи захистить держава заповідні землі "Гуцульщини" від розкрадання?

30.08.2018

Надійшли  відповіді від органів влади різного рівня на колективне звернення громадських організацій «Розкрадання заповідних земель Національного природного парку «Гуцульщина» має бути припинене!

Прокуратура І-Франківської області повідомила, що нею 15.08.2018 до Івано-Франківського окружного адміністративного суду в інтересах НПП «Гуцульщина» подано позовну заяву про визнання протиправним та не чинним рішення Пістинської сільської ради від 17.06.201 8 «Про діяльність НПП «Гуцульщина».

Крім того, Косівським відділом Національної поліції внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, щодо незаконного розпорядження службовими особами Пістинської сільської ради та ДП «Кутське лісове господарство» лісами та земельними ділянками природно-заповідного призначення НПП «Гуцульщина». Досудове розслідування триває.

Мінприроди загалом адекватно відреагувало на ситуацію і намагається захистити Парк від протиправних дій. Ми отримали від Міністерства велику кількість копій його звернень, які підтверджують це, а також повідомлення про його участь, як третьої сторони, у судових справах на захист «Гуцульщини».

Продовжує дивувати позиція Держлісагентства. Його відповідь викликає сумнів у тому, що тут розуміють суть поняття «верховенство права». Державні мужі з Держлісагентства уникають оцінки протизаконних дії своїх підлеглих з Кутського державного лісгоспу, натомість шукають недоліки у практиці НПП «Гуцульщина».  Але ж - якщо справді у діях Парку є порушення правил ведення лісового господарства, то на те є контролюючі, правоохоронні та судові органи. Тимчасом запальні лісники Кутського ДЛГ у товаристві з Пістинською сільрадою вважають своїм правом скасовувати дію Указу Президента про створення Національного природного парку на своїй території та наділяти на власний розсуд землі державної власності, які є власністю Українського народу!

Дякуємо усім , хто підтримав або ще підтримає звернення громадських організацій на захист «Гуцульщини»!

 

відп Прокуратура ІФ_08 2018 .pdf

відп поліція ІФ_08 2018 .pdf

відп Мінприроди_08 2018 .pdf

відп Агентство_08 2018 .pdf


коментарі: 0 

Коментарі зупинено

Поширити інформацію