Події / Події організації

Коли влада намагається обійти закон і обдурити Природу, це небезпечно

07.02.2017
автор: Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

ЕГО «Зелений Світ» пропонує Урядові скасувати Програму розвитку гідроенергетики України до 2026 року та зупинити фінансування проектних робіт «Будівництво Верхньодністровського каскаду ГЕС".

Одним з проектів, передбачених Програмою, є будівництво каскаду з шести ГЕС на Дністрі. У випадку його реалізації буде знищено природні комплекси національного природного парку (НПП) «Дністровський каньйон», Дністровського регіонального ландшафтного парку (РЛП), частину природних комплексів НПП «Хотинський» Галицького НПП, велику кількість природних, історико-культурних та археологічних пам’яток, затоплено території багатьох населених пунктів, що вимагатиме відселення їхніх мешканців. Офіційну позицію ЕГО «Зелений Світ» щодо цього протизаконного та руйнівного для Дністра проекту було оприлюднено у березні 2016 року.

6 лютого ЕГО «Зелений Світ» направив Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману звернення, у якому констатується, що у процесі розробки та затвердження Програми розвитку гідроенергетики України до 2026 року було порушено процедуру розроблення державних цільових програм, низку законів України та її міжнародних угод.

Відтак Урядові пропонується скасувати власне розпорядження від 13.07.16 р. та відкликати горезвісну Програму.

Ми пропонуємо також зупинити фінансування проектних робіт «Будівництво Верхньодністровського каскаду ГЕС. Техніко-економічне обґрунтування» вартістю 155 мільйонів гривень, натомість вивільнені кошти спрямувати на розробку проектів енергозбереження, розвитку відновлюваних джерел з використанням енергії сонця, вітру та біомаси.

Повний текст звернення можна завантажити тут.

 

 

Поширити інформацію