Публікації / Екологічні права

Розділ про дотримання екологічних прав у доповіді правозахисних організацій «Права людини – 2016»

19.05.2017
автор: Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

 

Українська Гельсінська спілка з прав людини та Харківська правозахисна група щойно презентували доповідь правозахисних організацій «Права людини – 2016».

Доповідь складається з тридцяти трьох тематичних розділів, підготовлених представниками різних правозахисних організацій, державних установ та вищих навчальних закладів, серед яких, окрім УГСПЛ та ХПГ, ГО «Інститут релігійної свободи», ГО “Інститут правових досліджень і стратегій”, Коаліція “Права дитини в Україні”, Громадянська мережа «ОПОРА», Конституційний Суд України, Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого та ін.

Розділ доповіді про дотримання екологічних прав розроблений ЕГО «Зелений Світ».

У розділі йдеться зокрема про найбільш важливі з точки зору екологічної безпеки події року: трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі, тривале маловоддя на більшості річок України, проблему необґрунтованих рубок та незаконного експорту лісу з України, протизаконні та абсурдні державні плани розвитку гідроенергетики тощо. Проаналізовано питання реалізації права на доступ до правосуддя з питань довкілля, а також важливі законодавчі акти у сфері екобезпеки та захисту екологічних прав, ухвалені впродовж 2016 року.

Текст розділу "Екологічні права" можна завантажити звідси.

Поширити інформацію