Публікації / Екологічні права

Перешкодою для створення парку Небесної Сотні став Генплан міста… ЯКОГО НЕМА

30.09.15  |  Олександр Степаненко

Адміністративний судовий позов ЕГО «Зелений Світ» з вимогою скасування протизаконного рішення міської ради про затвердження Генплану міста Чорткова підтримано Фондом стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини
детальніше »»»

Не загубіть екологічні права при розробці проекту Національної стратегії у сфері прав людини!

08.04.15  |  Олександр Степаненко

Колегія ЕГО "Зелений Світ" схвалила пропозиції щодо включення розділу про дотримання екологічних прав до проекту Національної стратегії у сфері прав людини
детальніше »»»

Вийшов друком посібник «Стратегічні судові справи на захисті екологічних прав та довкілля»

12.12.14  |  

Автори посібника представляють Міжнародний благодійний фонд «Екологія. Право. Людина»: Дж. Бонайн, Є. Алексєєва, О. Кравченко, О. Мелень-Забрамна, С. Шутяк.
детальніше »»»

Аналітична доповідь «Права людини в Україні – 2013».

15.05.14  |  Олександр Степаненко

Українська Гельсінська спілка з прав людини видала друком щорічну доповідь правозахисних організацій «Права людини в Україні – 2013»
детальніше »»»

Щорічна доповідь правозахисних організацій «Права людини в Україні – 2012».

28.02.13  |  


детальніше »»»

Дев’ять місяців від обрання нового Омбудсмана: чи не час проявити політичну волю, а нам - зробити перші висновки?…

22.12.12  |  

21 грудня відбулося чергове засідання Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини
детальніше »»»

Доповідь про дотримання Україною екологічних прав, представлена ЕГО Зелений Світ до Універсального періодичного огляду Організації Об’єднаних Націй у 2012 році.

19.04.12  |  


детальніше »»»

Презентація доповіді правозахисних організацій «Права людини в Україні 2011»

13.03.12  |  

13 березня 2012 року у агенції «Інтерфакс» відбулась прес-конференція, присвячена представленню доповіді правозахисних організацій «Права людини в Україні - 2011».
детальніше »»»

Які права мають громадяни у сфері управління лісовим господарством та наскільки вони реалізуються на практиці?

29.12.11  |  

Автори Конституції України (стаття 13) заклали до неї фундаментальний принцип: усі природні ресурси в межах території країни є власністю українського народу, який делегує своє право власника державі та місцевому самоврядуванню . 38-а стаття Основного закону також наділяє громадян правом управління державними справами – котре вочевидь поширюється й на сферу природоохоронної політики та управління природними ресурсами. Крім того, кожного громадянина Конституція наділила правом користування природними об’єктами, що перебувають у власності народу.
детальніше »»»

Владо, нарешті дай відповідь людям: гримітимуть вибухи у їхньому селі, чи ні?...

09.08.11  |  

До „Зеленого Світу” та громадської приймальні УГСПЛ у Тернополі нещодавно звернулася з листом група мешканців села Пилипче. Люди занепокоєні планами приватного підприємства „Скала-Інтер” розпочати розробку родовища гіпсів на території їхнього села. Вони вважають, що розробка кар’єру становить загрозу їхнім конституційним правам на безпечне довкілля - адже вона вочевидь відбуватиметься із застосуванням вибухових речовин, встановленням подрібнювальної техніки, рухом важкого транспорту. Можна вести мову і про порушення права людей на екологічну інформацію - досі їм не вдалося отримати матеріали проекту, зокрема його розділ ОВНС1...
детальніше »»»




Поширити інформацію