Події / Події організації

«Зелений світ» в Інтернеті та на вулиці Зеленій

12.12.2007
Зростаюче молоде „інтернет-покоління“ швидко опановує всесвітню мережу. І не лише як засіб розважатися та отримувати інформацію, необхідну у повсякденних справах, але насамперед – як безмежний за можливостями університет та джерело заробітку. Якщо ж це покоління хоче жити у «нормальній», себто демократичній країні, воно потребує розвитку та освоєння нових форм громадської і політичної активності в Інтернеті.

Останнім часом - в Україні у тому числі - все більшої популярності набувають мережеві ЗМІ, суспільні аналітичні центри та інформаційні ресурси громадянських об’єднань, розміщені у всесвітній мережі. Тобто Інтернет набуває рис не лише джерела інформації та засобу пропагування певних світоглядних вартостей, але й організатора громадянського суспільства – такого собі віртуального всеукраїнського «Майдану».

У той час, коли усі телеканали та впливові друковані видання знаходяться у власності та піл впливом великого капіталу, інформаційний простір у інтернеті залишається найбільш демократичним, а доступ до нього не вимагає великих коштів – що і приваблює до нього громадські організації.

Не хоче пасти задніх у цьому сенсі і чортківський «Зелений світ»: наша організація вже сім років використовує у своїй роботі електронну пошту, є учасником багатьох постійних електронних розсилок природоохоронних організацій та Інтернет-конференцій. До десятої річниці діяльності «Зеленого Світу» у Чорткові започатковано нашу власну постійну сторінку у «всезнаючому всесвітньому павутінні»
[www.greenworld.org.ua] Сайт створено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» у рамках всеукраїнського проекту «Реалізація права на доступ до екологічної інформації».

Вигляд та структуру сторінки розроблено учасниками організації власноруч, а відтак вона не є шедевром веб-дизайну, але ми намагаємось зробити її зручною, мобільною та інформаційно насиченою. Відтепер про справи ЕГО «Зелений Світ» може довідатися кожен, незалежно від місця проживання у світі – тому з часом може постати необхідність розробки іншомовних версій сторінки. Але поки що це плани… Наразі ми хочемо ознайомити із змістом нашого сайту чортківчан.

Презентація Інтернет-сторінки «Зеленого Світу» відбулася 12 грудня 2007 року в приміщенні Інтернет-клубу Центральної районної бібліотеки по вул. Зеленій, 1.

Презентацію було мало не зірвано, через те, що вже кілька днів триває масштабна хакерська DOS-атака на сайти кількох громадських організацій України. Наш сайт www.greenworld.org.ua, а також сайти Альнянсу "Майдан", Української Гельсінської спілки з прав людини (УГС ПЛ) та Харківської правозахисної групи від 10 грудня також заблоковано. Одна з вірогідних причин цієї спланованої атаки - 10 грудня, у міжнародний День прав людини, відбулося присудження УГС ПЛ щорічної антипремії "Будяк року" кільком впливовим посадовим особам та державним інституціям – тож можна припускати, що дехто хотів би помститися за власне «обудячення».

Але повідомлення про хакерську атаку і те, що сайт цього дня працював нерегулярно, лише зробило більш інтригуючим дійство презентації. Зрештою, те що супротивники становлення громадських організацій вдаються до таких низьких засобів у намаганні примусити нас замовчати, лише свідчить їхню невпевненість у собі та боязнь відкритої громадянської активності.


Фотохроніку презентації Інтернет-сторінки «Зеленого Світу» можна переглянути [тут]

Олександр Степаненко,
Голова ЕГО «Зелений Світ»
Поширити інформацію