Фотогалерея

Фотохроніка інформаційного туру Наталії Богданець до Каліфорнії

15.01.2009

Лише один епізод у калейдоскопі вражень - пані Наталія у Акваріумі Затоки Сан-Франціско. Власне то не є акваріум у звичному розумінні - величезна прозора труба, яку обіймає вода і вільне життя морських мешканців затоки. Знаходячись у трубі, почуваєш себе, як в акваріумі, лише з незвичної сторони - зсередини".


Понад 14 років громадські організації Сан-Франціско навчають молодших школярів практичним аспектам відтворення ареалів біорізноманіття місцевої затоки у проекті Kids for the Bay


Під час туру пані Наталі пощастило познайомитися з Френом Мейсі. - всесвітньо відомим екологом, одним з лідерів світового антиядерного руху, лауреатом міднародної премії «За без‘ядерне майбутнє. Френ Мейсі. разом із своєю дружиною, не менш відомим філософом-екологістом та письменницею  Джоанною Мейсі  є засновниками «Інституту глибинної екології» у Берклі (Каріфорнія). Крім того, він очолює «Центр безпечної енергії» та неурядову організацію Trі-Valley CARE, що здійснює моніторинг забруднених територій, розташованих поблизу лабораторії Ливермор. На фото: Френ Мейсі розповідає про роботу вітряків підприємства Альтамонт Пасс. На підприємстві 100 вітрових турбін, які виробляють 10 МВт енергії.


Фермерський ринок у Берклі. Тут продаються екологічно чисті продукти.


Фестиваль "The Big One". Кожного літа у парку Голден Гейт проводяться громадські заходи, спрямовані на позитивні суспільні зміни, у т.ч. на його екологізацію. Цей містер, здається, дуже тішиться тим, що винайшов власний, екологічно дружній спосіб виробництва цегли.


Мешканці Каліфорнії нині вже не переймаються "золотою лихоманкою". Новим їхнім захопленнням є "екологічні будинки", зокрема - з сонячними колекторами, встановленими на дахах.


Господар цього будинку має власну стаціонарну електрозаправку для електромобіля, що працює на сонячній енергії. Влітку сонце повністю забезпечує енергопотреби домашнього господарства, надлишки безкоштовно відводяться в міську мережу. Така еко-доброчинність всіляко заохочується.


Для нащадків сера Френсіса Дрейка у будь-який спосіб покритикувати владу - звична справа.

І хоча життя американців нині важко уявити без автомобіля, він здається не є об‘єктом культу, а саме засобом пересування. З цим засобом інколи конкурують інші  – серед яких і велосипед.

Поширити інформацію