Кампанії

“Зелений Світ» підтримав громадянську кампанію проти законодавчого дозволу полювати на заповідних територіях. Вже вчетверте…

04.03.2013
автор: Олександр Степаненко

Минулого року наближалися вибори, вочевидь нардепам було не до полювання. Аж ось 13 лютого – весняне сонце ще не блиснуло! - регіонал Барвіненко зареєстрував у Парламенті Законопроект № 2286 "Про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України (про екологічний і мисливський туризм)".

Під виглядом так званого "мисливського туризму" ним пропонується відкрити полювання в біосферних заповідниках, національних парках, заказниках та інших об’єктах природно-заповідного фонду України.

Це вже четверта спроба відкрити українські заповідники для мисливського свавілля. У 2011- 12 роках в результаті численних звернень громадських природоохоронних організацій та внаслідок відповідальної позиції депутатів минулого скликання, насамперед - Анатолія Семиноги та Івана Зайця, вдалося зупинити 3 таких законопроекти.

Ну – дуууже вже хочеться нашим героїчним обранцям побахкати з оптичної зброї у найкращих природних куточках країни! Сьогодні під заповідниками й національними парками перебуває менше 1% території України, в той час як мисливські угіддя займають близько 80%. Проте, цього депутатам-мисливцям замало! Стає абсолютно незрозумілим, чому мисливський туризм не можна розвивати в мисливських господарствах, а для цієї справи обов’язково потрібно приносити в жертву заповідні території, яких в Україні і так недостатньо?

Оскільки ближчими днями законопроект Барвіненка буде розглянуто парламентським комітетом з екополітики, ми адресували звернення Голові комітету п. Ірині Сех.
 

                   Пані Ірино, зупиніть цих «героїв»!

Поширити інформацію