Події / Події організації

Трохи крові у холодній воді Золотого Потоку

11.10.2013
автор: Олександр Степаненко

Кілька днів тому наші бучацькі колеги повідомили, що у Золотопотоцькому лісництві держпідприємства «Бучацький лісгосп» терпить від жорстокого поводження ув’язнений у клітці ведмідь.

Той факт, що дику тварину, занесену до Червоної книги України, золотопотоцькі лісники утримують у тісній та брудній клітці без жодних на те дозволів, підтвердив візит до лісництва депутата Бучацької районної ради Василя Грицишина та кореспондента Ярослави Шмиги, супроводжуваних селищним головою Золотого Потоку Марією Моспан. Гості втішилися лише тим, що лісничий запевнив їх, буцімто ведмедя незабаром повинні забрати до котрогось реабілітаційного центру для диких тварин у Карпатах.

Але не так сталося, як гадалося. Вже наступного дня клітка у лісництві виявилася порожньою та зі слідами крові. Вночі сусіди чули постріли, рев та стогін ведмедя…

У публікації, розміщеній на першій шпальті свіжої «Нової тернопільської газети» журналістка Ярослава Шмига стверджує: «У Золотопотоцькому лісництві вночі вбили у клітці ведмедя»…

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.660586083965542.1073741865.215724261785062&type=1

Звісно, наші «мужні лісолюби» не читають гуманних дитячих казок, у яких клишоногий ведмедик незмінно виступає втіленням доброї вдачі. Їм не до того… Втім, хотілося б сподіватись, що з нормами закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» вони таки змушені будуть незабаром ознайомитися.

Ось тексти наших листів до Прокуратури та Держекоінспекції.


Поширити інформацію