Події / Події організації

«Зелений шлях» для Подністров’я

30.05.2015

Фільм створюється нами у процесі роботи за проектом «Дністровський каньйон: одне з природних чудес України збережемо разом!»

Мета цієї діяльності - формувати позитивне ставлення до природно-заповідної справи у місцевих громадах краю, а також сприяти розвиткові партнерства між національним природним парком «Дністровський каньйон», навчальними закладами, громадськими та туристичними організаціями, молоддю, ЗМІ – у справі збереження природної та історико-культурної спадщини.

Звісно, економічна та політична ситуація в Україні залишається дуже важкою. Країна впродовж останнього року перебуває на межі фінансового дефолту. У цій ситуації важко розраховувати на значні інвестиції у розвиток національного парку, приток туристів, збільшення пріоритетності питань збереження довкілля. Але ми вважаємо, що глибина кризи повинна спонукати суспільство і владу до радикальних перемін – до переходу від непропорційної, ресурсовитратної економіки до нової моделі діяльності, орієнтованої на принципи сталого розвитку, на пошук форм гармонійних взаємовідносин з Природою.

Тому ЕГО «Зелений Світ» і надалі пропагуватиме новий, ЗЕЛЕНИЙ ШЛЯХ розвитку краю. Своєрідним пілотним регіоном для впровадження екологічно дружніх форм діяльності повинна стати територія НПП «Дністровський каньйон». Але для того, аби виконати цю місію, парк повинен скоріше пройти етап свого становлення , а його територія повинна значно збільшитися.

Так, суспільно–економічна та політична ситуація в Україні залишається дуже важкою - країна впродовж останнього року перебуває на межі фінансового дефолту. У цій ситуації важко розраховувати на значні інвестиції у економіку, приток туристів, збільшення пріоритетності питань збереження довкілля. Але ми вважаємо, що глибина кризи повинна спонукати суспільство і владу до радикальних перемін – до переходу від непропорційної, ресурсовитратної економіки до нової моделі діяльності, орієнтованої на принципи сталого розвитку, на пошук форм гармонійних взаємовідносин з Природою.

У процесі роботи над фільмом «Зелений шлях» ми співпрацювали з професійним кінооператором Віталієм Поповим з «Арт-Фільм-Студіо», який використовував власне технічне обладнання для кінозйомок у Дністровському каньйоні.

Плануємо, що повнометражну стрічку буде представлено в жовтні – грудні 2015 року під час Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Коротку анонсуючу версію фільму можна переглянути тут.

 

Поширити інформацію