Про нас / Звіти

Звіт про діяльність ЕГО «Зелений Світ» за 2015 рік

09.01.2016
автор: Олександр Степаненко

 

ЕГО «Зелений Світ» впродовж року виступав регіональним партнером Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) у діяльності її приймальні у Тернополі. Приймальня розташована за адресою: 46000 м. Тернопіль вул. Живова, 11, оф. 903. Юристами та волонтерами приймальні проводилися виїзні прийоми в установах Державної пенітенціарної служби України на території Тернопільської області, надавалася правова допомога внутрішньо переміщеним особам та постраждалим внаслідок збройного конфлікту на Сході України – за місцем їхнього проживання.

ЕГО «Зелений Світ» виступав партнером Харківської правозахисної групи (ХПГ) та Секретаріату Кабінету Міністрів України у проведенні 24 квітня у Тернополі семінару з питань доступу до публічної інформації.

Із використанням інформації ЕГО «Зелений Світ» було розроблено текст розділу «Екологічні права» до аналітичної доповіді правозахисних організацій «Права людини в Україні – 2015».

Впродовж року тривала громадянська компанія за створення у м. Чорткові "Парку пам"яті Небесної сотні".

Завершено діяльність за проектом "Дністровський каньйон: одне з природних чудес України збережемо разом!".

Впродовж року ЕГО «Зелений Світ» супроводжував кілька судових справ у адіністративних судах.

Представником ЕГО «Зелений Світ» розроблено обгрунтування стосовно включення розділу "Дотримання екологічних прав" до Національної стратегії захисту прав людини.

У рамках реалізації програми "Спільна спадщина" написано для часопису "Золота Пектораль" історико-краєзнавчі нариси про Карла Лянцкоронського (автор – Андрій Степаненко) та Йозефа Опацького (автор – Олександр Степаненко).

У напрямку розвитку екотуристичної діяльності та партнерства з клубом "Jedoslad" організовано та проведено веломандрівку до Польщі «Зарваниця – Ченстохова» (організатор – Олексій Гуска) .

Впродовж року підтримувалася діяльність двох клубів документального кіно з прав людини Docudays UA: при районній бібліотеці у м. Чорткові ("Кіноклуб на вулиці Зеленій"), та у Копичинській виправній колонії № 112 (кіноклуб "Вільна зона").

У листопаді - грудні ЕГО «Зелений Світ» сприяв у проведенні заходів Мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA у шести районах Тернопільської області (Борщівському, Бучацькому, Заліщицькому, Гусятинському, Монастириському, Заліщицькому, Чортківському та у м. Чорткові).

ЕГО «Зелений Світ» виступив партнером ГО «Гельсінська ініціатива – XXI» у проведенні у Тернопільській області низки громадянських публічних заходів у контексті Всеукраїнського тижня права 8 – 12 грудня.

На громадських засадах підтримувалася сторінка організації у мережі Інтернет.

Фінансові операції: впродовж січня – травня 2015 року було використано залишок коштів в сумі 5 300 грн. отриманих від Global Greengrants Fund для реалізації проекту "Дністровський каньйон: одне з природних чудес України збережемо разом!".

Нових надходжень благодійних коштів на рахунок ЕГО «Зелений Світ» продовж року не було.

 

Поширити інформацію