Події / Події організації

Тернопіль відвідала мандрівна фотовиставка, присвячена проблемам збереження зелених зон

11.11.2016
автор: Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

У Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка відбулася презентація екологічного проекту Української Гельсінської спілки з прав людини «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах України».

Мета проекту з такою назвою - поширення ідей та активності Майдану у часі та просторі, їхнє осмислення, перетворення енергії громадянського протесту на енергію творення...

Виставка, присвячена попереднім підсумкам проекту «Думайдан – 2016», цього разу розмістилася просто у холлі університету. Через це місце постійно проходить велика кількість студентів та викладачів, тому вже саме її розташування сприяє більшій відвідуваності.

Відвідувачі виставки побачили фотографії харківського активіста Олега Перегона, фото занедбаних історичних парків Тернопільщини Олександра Степаненка, фотоісторії журналіста УГСПЛ Олега Шинкаренка, активістів Тамари Харчилави, Нінель Суслової та Олександра Чеботарьова про мирні протести на Київщині, серед яких: захист від вирубки орнітологічного заказника місцевого значення «Пірнівський», протести проти ліквідації озера Качине в Дарницькому районі міста Києва та проти вирубки парку «Чорний Гай» в Ірпені.

В аудиторіях географічного факультету Університету, спільно із представниками навчального закладу, місцевих органів влади та активістами-екологами, було організовано обговорення змін до українського природоохоронного законодавства та управлінських рішень, спрямованих на збереження зелених зон.

Зібрання привітав Проректор Університету з наукової роботи та міжнародного співробітництва Богдан Буяк.

Доповіді про стан зелених зон та діяльність щодо їхнього збереження представили: завідувач кафедри геоекології ТНПУ, професор Любомир Царик, лідер харківської громадської організації «Зелений фронт» Олег Перегон, начальник Департаменту екології Тернопільської ОДА Орест Сінгалевич, керівник відділу комунального господарства та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський, лідер громадської організації "Екоальянс" Олександр Філь та Олександр Степаненко.

Ближчим часом мандрівна виставка відвідає Львів та Івано-Франківськ.

Заключне обговорення результатів проекту відбудеться у Києві в грудні.

 

Поширити інформацію