Події / Події в Україні

Уряд Гройсмана планує розвивати гідроенергетику навіть не поцікавившись думкою Держводагентства!

08.01.2017
автор: Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

Як відомо, нещодавно Уряд схвалив Програму розвитку гідроенергетики на період до 2026 року». Це одіозне «схвалення» відбулося з грубими порушеннями встановлених процедур: без оприлюднення проекту програми, її громадського обговорення, без погодження із зацікавленими державними органами…

До честі Міністерства екології та природних ресурсів України - воно відразу оприлюднило власну критичну оцінку ганебної Програми.

Тепер от і Державне агентство водних ресурсів України у своєму листі–відповіді засвідчило, що й воно також не залучалося до розробки проекту Програми, а також що проект згаданого Розпорядження КМУ до нього не надходив. Для тих, хт оне обізнаний - Держводагентство є саме тим центральним органом виконавчої влади, "який реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів".

Видається, що Гройсман з Насаликом принесли на засідання Кабміну оту Програму немов "кота у мішку" та проштовхнули потрібне їм розпорядження Уряду що називається - "з голосу"!..

ЕГО «Зелений Світ» пропонує Агентству сформулювати власну позицію стосовно вбивчої для наших річок Програми розвитку гідроенергетики та звернутися до Уряду з пропозицією здійснення Стратегічної екологічної оцінки Програми.

Поширити інформацію