Фотогалерея

Енергонезалежність - наша спільна справа

07.06.2017

23 по 31 травня тривав всеукраїнський інформаційний тур «Енергонезалежність – наша спільна справа», який ставив на меті актуалізацію питань розвитку відновлюваних джерел енергії та підвищення енергоефективності.

Безпосередніми організаторами туру цьогоріч були Національний екологічний центр України, рівненський «Екоклуб», «ОПОРА», «Асоціація велосипедистів Києва», "Світ Освіт" та інші НДО.

ЕГО «Зелений Світ» приєднався до туру у Чернівцях та Івано-Франківську.

Організацію представляли Олексій Гуска та Олександр Степаненко.

У ці дні було не по-травневому спекотно. Власне оці "хвилі тепла" і є однією з ознак зміни клімату. І з цим треба щось робити, зокрема - адаптуватися до них і зуміти використати надлишок енергії Сонця собі на користь... "Родзинкою" цьогорічного туру була наочна демонстрація малих форм сонячної енергетики, які можуть використовуватися навіть у побуті.

Другий змістовний акцент інформаційного туру - популяризація велосипеда, як засобу мобільності у містах, який може зупитити процес їхнього перетворення та суцільні транспортні коридори, де з року в рік стає все тісніше...

Цього року партнером туру була "Асоціація велосипедистів Києва". Тож велосипедисти Чорткова і Києва мали нагоду поділитися досвідом своїх мандрів  та активізму.

Організація "Світ Освіт" захоплювала дітей разом з їхніми батьками пізнавальною екологічною грою "Місто кліматичної магії"

Координатор інформаційного туру  Дмитро Сакалюк ("Екоклуб") своїми інтерв*ю зачаровував пресу на усьому його маршруті )

Андрій Желєзний (НЕЦУ) утвердився в новому для себе амплуа володаря кавярні просто неба, де можна було безкоштовно почастуватися кавою, завареною на сонячному промінні. Незважаючи на спеку, "сонячна кава" користувалась неабияким попитом...

Нам довелося підміняти Андрія лише у нетривалі хвилини втоми від сонячного сяйва, яке випромінювало його дзеркало...

А ще на міських майданах, де від ранку і до вечора довкола наметів туру юрмився міський люд, можна було подивитися, як працююють сонячний колектор та фотоелектрична панель, вислухати компетентні поради, як самим їх змайструвати, підзарядити телефони від велосипедного динамо, отримати у подарунок купу цікавої літератури і .... завести знайомство з прекрасними панянками, котрі складали більшу частину команди туру )

Поширити інформацію