Публікації / Екологічна безпека

Посібник "Організація ефективного поводження з відходами: як діяти органам місцевого самоврядування"

Міжнародний благодійний фонд "Екологія-Право-Людина" щойно видав посібник "Організація ефективного  поводження  з  відходами:  як  діяти  органам місцевого самоврядування"

У зв’язку з глобальними процесами, що відбуваються у світі сьогодні, має змінюватися і філософія, і стратегія управління відходами. Відходи повинні стати не тільки ресурсом, а й можливістю для зміни життєвих підходів і моделей поведінки та ставлення до довкілля.

Сьогодні цивілізовані країни поширюють концепції запобігання, мінімізації утворення відходів, їхнього перероблення і компостування.

Європейські держави пропагують такі моделі управління продуктами та процесами, які дають змогу зменшити обсяги, небезпеку відходів і матеріалів, зберегти та відновити ресурси, запобігти їхньому спалюванню чи захороненню. Від сучасних підходів будуть отримувати переваги і люди, і довкілля, і економіка. І саме органи місцевого самоврядування мають стати ініціаторами таких змін.

В Україні затверджена стратегія управління відходами, змінюється законодавство під впливом і бізнесу, і необхідності виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом змінюються підходи окремих міст до поводження з відходами.

Що потрібно знати органам місцевого самоврядування, щоб організувати ефективне й безпечне для довкілля і життя поводження з відходами — саме ці питання і висвітлено в посібнику.

Електронну версію посібника можна завантажити за цим посиланням.

Фото - від ГО "Еколтава"

 


коментарі: 0 

Коментарі зупинено

Поширити інформацію