Екологічні права. Розділ Доповіді правозахисних організацій Права людини в Україні, 2011 рік

13.02.12  |  

детальніше »»»

Які права мають громадяни у сфері управління лісовим господарством та наскільки вони реалізуються на практиці?

29.12.11  |  

Автори Конституції України (стаття 13) заклали до неї фундаментальний принцип: усі природні ресурси в межах території країни є власністю українського народу, який делегує своє право власника державі та місцевому самоврядуванню . 38-а стаття Основного закону також наділяє громадян правом управління державними справами – котре вочевидь поширюється й на сферу природоохоронної політики та управління природними ресурсами. Крім того, кожного громадянина Конституція наділила правом користування природними об’єктами, що перебувають у власності народу.
детальніше »»»

Міжнародний рік лісів – додатковий шанс для змін у лісовій політиці.

29.12.11  |  

Беручи до уваги катастрофічний стан лісів планети, Організація об’єднаних націй ще 2006 року заявила про свій намір проголосити нинішній рік Міжнародним Роком лісів, і закликала уряди, неурядові організації, приватний сектор, пресу докладати всіх зусиль для підвищення поінформованості громадськості та розвитку програм із невиснажливого використання, збереження та збалансованого розвитку лісів.
детальніше »»»

ЗАКОНОДАВЧЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ НЕЗАКОННИХ РУБОК ДЕРЕВИНИ

29.12.11  |  

Микола Чернявський, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Національного лісотехнічного університету України, експерт програми ENPI-FLEG «Удосконалення систем правозастосування й управління в лісовому секторі», проекту розвитку лісового господарства «FORZA» та проекту «Дотримання прав громадян у сфері користування природними ресурсами у Тернопільській області»
детальніше »»»

Владо, нарешті дай відповідь людям: гримітимуть вибухи у їхньому селі, чи ні?...

09.08.11  |  

До „Зеленого Світу” та громадської приймальні УГСПЛ у Тернополі нещодавно звернулася з листом група мешканців села Пилипче. Люди занепокоєні планами приватного підприємства „Скала-Інтер” розпочати розробку родовища гіпсів на території їхнього села. Вони вважають, що розробка кар’єру становить загрозу їхнім конституційним правам на безпечне довкілля - адже вона вочевидь відбуватиметься із застосуванням вибухових речовин, встановленням подрібнювальної техніки, рухом важкого транспорту. Можна вести мову і про порушення права людей на екологічну інформацію - досі їм не вдалося отримати матеріали проекту, зокрема його розділ ОВНС1...
детальніше »»»

Заручники земельного безладу

25.02.11  |  

Сільські голови масово потрапляють на лаву підсудних, начебто така незавидна роль передбачена посадовою інструкцією… У переважній більшості їх судять за оборудки із землею. Недосконале земельне законодавство спричиняє правові конфузи: за однакові або схожі злочини сільських війтів засуджують за різними статтями Кримінального кодексу.
детальніше »»»

Екологічні права. Розділ Доповіді правозахисних організацій Права людини в Україні, 2009 - 2010 роки

24.02.11  |  

детальніше »»»

Брошура „Планування території та використання земельних ресурсів: оцінка та участь громадськості”

11.02.11  |  

У рамках діяльності за проектом „Реалізація права громадської участі у вирішенні питань планування та забудови населених пунктів” у м. Чорткові Тернопільської області ЕГО «Зелений Світ» видано брошуру „Планування території та використання земельних ресурсів: оцінка та участь громадськості”.
детальніше »»»

Оприлюднено доповідь правозахисних організацій "Права людини в Україні" за 2009 - 10 роки

28.01.11  |  

Під час прес-конференції у Агенції УНІАН оприлюднено доповідь правозахисних організацій "Права людини в Україні" за 2009 - 10 роки.
детальніше »»»

Брошура «Кому потрібен національний природний парк «Дністровський каньйон» і хто боїться його створення?»

17.01.10  |  

В рамках всеукраїнської громадянської кампанії „Дністровська екологічна хвиля” видано брошуру «Кому потрібен національний природний парк «Дністровський каньйон» і хто боїться його створення?».
детальніше »»»




Поширити інформацію