Оцінка головування України в ОБСЄ громадянським суспільством: що далі?

06.12.13  |  

Напередодні 20-го засідання Ради Міністрів країн ОБСЄ, в рамках Паралельної конференції громадянського суспільства, відбулось обговорення річного головування України в ОБСЄ та перспектив розвитку для цієї міжнародної організації. Експертна спільнота, очолена дослідниками Національного інституту стратегічних досліджень та Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, підвела підсумки цього унікального для України міжнародного досвіду
детальніше »»»

Хто боїться «Відкритого доступу»?

02.12.13  |  Олександр Степаненко

1 грудня, саме у ті гарячі післяполуденні години, коли у столиці переливалося через край розбурхане людське море, у провінційному містечку Чорткові на Тернопільщині комусь не давав спокою показ документального фільму «Відкритий доступ», що здійснювався в рамках Мандрівного кінофестивалю “Docudays UA ”
детальніше »»»

Коли Сонця забракне, то екран фестивалю– наше світило !

25.11.13  |  Олександр Степаненко

У суботу 30 листопада у залі Народного дому імені Катерини Рубчакової відкриється програма 10-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
детальніше »»»

“Зелений Світ» підтримує громадянські акції проти зупинення процесу євроінтеграції України

24.11.13  |  

Сьогодні на центральному майдані Чорткова відбувся мітинг протесту проти зупинення процесу євроінтеграції України.
детальніше »»»

ЕГО «Зелений Світ» вдруге висловлює свою стурбованість діями керівництва «Укрзалізниці» щодо радикального скорочення маршрутів пасажирських поїздів

11.11.13  |  

Три роки тому на відрізках Львівської залізниці Тернопіль – Чернівці та Тернопіль-Івано-Франківськ курсувало шість пасажирських поїздів. Нині – лише один, сполученням Київ -Чернівці. Однак, з 20 листопада припиняється і його рух.
детальніше »»»

ЕГО «Зелений Світ» підтримує громадянську кампанію на захист Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника

02.11.13  |  

Кампанія за збереження Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника триває не перший рік. Ще в грудні 2011 року Громадянський комітет Великої Ялти звертався в усі державні інстанції, намагаючись зупинити протизаконне скорочення його території. В лютому 2013 року 122 представника громадських організацій України, Білорусі, Казахстану, Польщі, Росії та Узбекистану відправили Президентові України відкрите звернення "Зупинити знищення Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника!"
детальніше »»»

Мандрівний фестиваль документального кіно Docudays UA вже вдесяте крокує Україною

01.11.13  |  

Нещодавно стартував 10-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Регіональним партнером Мандрівного фестивалю Docudays UA у районах півдня Тернопільської області традиційно є громадська організація ЕГО «Зелений Світ» з Чорткова.  
детальніше »»»

Що нас чекає, якщо державну екополітику, схоже, здали у архів ?

17.10.13  |  Олександр Степаненко

Вже впродовж трьох років державна влада у Тернопільській області працює без базової природоохоронної програми
детальніше »»»

ЕГО «Зелений Світ» підтримав громадянську кампанію за припинення рубок у заказнику «Іванівський»

17.10.13  |  Олександр Степаненко

Завдяки повідомленню наших всюдисущих колег з харківських «Печенігів» довідалися, що на рідній Тернопільщині тривають протиправні рубки у ботанічному заказнику «Іванівський»
детальніше »»»

Трохи крові у холодній воді Золотого Потоку

11.10.13  |  Олександр Степаненко

Кілька днів тому наші бучацькі колеги повідомили, що у Золотопотоцькому лісництві держпідприємства «Бучацький лісгосп» терпить від жорстокого поводження ув’язнений у клітці ведмідь.
детальніше »»»




Поширити інформацію