Події

Міжнародний союз охорони природи закликав заборонити видобування нетрадиційного газу методом гідравлічного розриву пластів

30.09.2012

Міжнародний союз охорони природи (МСОП - IUCN) закликав держави заборонити видобування нетрадиційного газу методом гідравлічного розриву пластів у близькості від родовищ питної води, у вододефіцитних та сейсмонебезпечних районах, поблизу сейсмічних розломів, на природоохоронних територіях.

Резолюцію з цього питання було прийнято на останньому конгресі МСОП у Кореї 6-15 вересня 2012 року.

У Резолюції висловлюється стурбованість у зв’язку з тим, що метод гідравлічного розриву пласту для вивільнення природного газу, нафти та інших речовин має негативний вплив на довкілля, включаючи такі сейсмічні явища, як землетруси та зсуви, а також забруднення повітря, ґрунтів, поверхневих і підземних вод. До того ж видобуток нетрадиційних видів викопного палива призводить до використання і забруднення великої кількості прісної води, зменшення кількості доступної, чистої та безпечної води для місцевих громад.

У даний час в Україні розпочинається реалізація масштабних проектів видобування сланцевого газу методом гідравлічного розриву.

Повний текст Резолюції Конгресу МСОП щодо видобування нетрадиційного газу українською можна завантажити за цим посиланням.

Переклад тексту Я. Мовчана (НЕЦУ)
 

Міжнародний союз охорони природи - найбільш авторитетна міжнародна природоохоронна організація. Має статус спостерігача при Генеральній Асамблеї ООН. Об’єднує 82 держави, 111 урядових установ, більше 800 неурядових організацій і близько 10 000 вчених і експертів з 181 країни світу.


Інтернет-сторінкаМСОП http://www.iucn.org

Інтернет-сторінка конгресу МСОП http://www.iucnworldconservationcongress.org/



 



Поширити інформацію