Публікації / Екологічні права

Дев’ять місяців від обрання нового Омбудсмана: чи не час проявити політичну волю, а нам - зробити перші висновки?…

22.12.2012

21 грудня відбулося чергове засідання Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини

Головували Валерія Лутковська та Євген Захаров. Ключовим питанням цієї зустрічі, яке могло викликати дискусію, була «Оцінка діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2012 рік». Представляла його товариству Голова експертної групи з питань моніторингу діяльності Уповноваженого пані Людмила Коваль. Дискусію наразі відклали на майбутнє. Схоже, кредит довіри у пані Лутковської ще не вичерпався.

«Зелений Світ» вперше доповідав у офісі Уповноваженого. Повідомлення про стан дотримання Україною основних міжнародних угод у сфері екологічних прав - Оргуської конвенції та Конвенції Еспо – зробив Олександр Степаненко. За результатами цього виступу прийнято рішення, яким пропонується Омбудсману застосувати акти реагування, передбачені ст. 13 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини».

Текст аналітичної довідки з цього питання, розроблений за участі експертної групи з питань екологічних прав, можна завантажити тут.

Цікаво було також почути про створення у структурі Секретаріату Омбудсмана сектору з питань екологічних прав. Цікаво – тому що жодної інформації про його склад та роботу на офіційному веб-порталі Уповноваженого наразі не було.

Поширити інформацію