Події / Події організації

Мінприроди втрачає контроль за поточною ситуацією у сфері екологічної безпеки

20.12.2013
автор: Олександр Степаненко

У листопаді ЕГО «Зелений Світ» адресувало Міністру екології та природних ресурсів Проскурякову О. А. інформаційного запита, у якому пропонувалося повідомити про стан справ із утилізацією токсичного компоненту ракетного палива типу «меланж», що зберігався на кількох військових базах у різних регіонах України.

Діяльність з утилізації ракетного меланжу визначалася впродовж кількох років, як один з найбільш успішних проектів, що реалізовувалися в Україні за підтримки ОБСЄ. Переможні реляції про хід розвантаження оборонних об’єктів від небезпечної речовини не раз з’являлися у друкованих та електронних ЗМІ.

Але ж Мінприроди у своїй відповіді намалювало жахливу картину: меланж начебто продовжує зберігатися на 6-ти військових базах. Подальше його зберігання стає все більш небезпечним і може привести до техногенної катастрофи.

Скани листа міністерства можна проглянути тут і тут.

З тим, аби розвіяти побоювання і уточнити інформацію ми були змушені звернутися до Департаментів екології у Львівській та Івано-Франківській обалстях, а також до Міноборони.

Чиновники  цих відомств виявилися більш обізнаними. Насправді залишки меланжу було вивезено з військових об’єктів у Радехові та Ценжеві ще два роки тому.

Тобто Мінприроди надало нам інформацію 2011 року, яка вже не відповідає дійсності...

Поширити інформацію