Події / Події організації

Чому національні парки "Дністровський каньйон" та "Кременецькі гори" впродовж 4-х років не можуть отримати свої землі? І хто у тому винен?

30.03.2014
автор: Олександр Степаненко

Станом на сьогодні, з 30-ти національних природних парків, що було створені ще указами Президента Ющенка у 2009 - 2010 роках, лише один зміг оформити право постійного користування земельними ділянками. Одна з причин - свідоме блокування процесу передачі заповідних лісів "генералами лісової служби", незважаючи на те, що правові моменти такої передачі було врегульовано державою.

Наприклад, досі не надали національним природним парками згоди на вилучення земельних ділянок для включення у склад ПЗФ: "Бродівське лісове господарство" та ДП "Золочівське лісове господарство" (не передали землю у НПП "Північне Поділля", Львівська область), ДП "Кременецьке лісове господарство", Кременецьке лісогосподарське підприємство "Кремліс" та ПЗ "Медобори" (не передали землю до НПП "Кременецькі гори", Тернопільська область), ДП "Бучацьке лісове господарство", ДП "Чортківське лісове господарство" (не передали землю до НПП "Дністровський каньйон")....

Тому "Зелений Світ" направив відкрите звернення до Кабміну з пропозицією розблокувати процес надання земель природно-заповідним установам.

Поширити інформацію