Події / Події організації

Docudays UA на Тернопіллі: цього року - від Збруча до Золотої Липи

07.11.2014
автор: Олександр Степаненко

11-й Міжнародний Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA - знов у Тернопільській області! Цього року він відвідає міста та села Борщівського, Бучацького, Гусятинського, Заліщицького, Монастириського, Чортківського районів та місто Чортків.

Про плани Docudays UA - 2014 йшлося 7 листопада на пресс-конференції, яка відбулась у приміщенні Тернопільської обласної ради.

Фестивальні заходи відкриються в суботу 8 листопада у Чортківському Народному домі імені Катерини Рубчакової - показом кінострічки «Євромайдан. Чорновий монтаж». Це документальна хроніка трьох місяців Революції Гідності. Фільм цікавий тим, що він поєднав роботи багатьох молодих документалістів, які знімали події на Майдані - як його буденне життя, так і найбільш драматичні моменти.

До слова, логотипом Docudays UA цього року обрано символ Євромайдану – палаюче серце.

Окрім цього фільму глядачі фестивалю побачать: останню роботу французького режисера Алена де Альо «Вітаємо на Фукушімі», фільм авторської групи з Австрії та Ізраїлю «Путінські ігри», стрічку Сергія Лисенка «Амосов – сторіччя», фільм-володар головного призу фестивалю 2014 року - "Останній лімузин" Дарії Хльосткіної, шедевр польської документалістки Анети Копач «Йоанна», удостоєний на  Docudays UA "Призу глядацьких симпатій", та багато інших…

У південних районах області Docudays UA цього року триватиме як ніколи довго: з 8 листопада – 13 грудня 2014 року. Ближчим часом фестиваль відвідає окрім Чорткова: Бучач, Заліщики, Золотий Потік, Язловець, Копичинці, Борщів, Скалу Подільську, Білобожницю, Бичківці, Устя Зелене, Заводське, Білий Потік, Криволуку, Синьків інші містечка та села Тернопілля.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. У 2014 році фестиваль у Києві відвідали 38 тисяч глядачів.

Docudays UA традиційно презентує в регіонах України свої кращі фільми  під час Мандрівного фестивалю. Мандри Docudays UA Україною зазвичай тривають із жовтня до грудня. Минулого у Мандрівний Docudays UA відвідав 230 міст і сіл у 23-х регіонах України. Вхід на всі заходи в рамках Docudays UA – вільний.

Офіційний портал Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA - http://www.docudays.org.ua/

З короткими анонсами фільмів мандрівного фестивалю можна ознайомитися на його сторінці - http://traveling.docudays.org.ua/.

Програма мандрів Docudays UA Тернопіллям

Партнером Мандрівного фестивалю Docudays UA у Тернопільської області вже традиційно є ЕГО «Зелений Світ».

Партнерами організації у проведенні фестивалю виступають:

• ГО "Гельсінська ініціатива-ХХІ" - http://21.helsinki.org.ua/

• Приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Тернополі

• Чортківська районна рада - http://www.chortkivrr.te.ua

• Єпархіальне управління Бучацької єпархії Української греко-католицької церкви - http://www.buchacheparchy.org.ua

Інформаційні партнери:

• Газета "Свобода" (м. Тернопіль) - http://svoboda.te.ua

• Газета «Голос народу» (Чортків) - http://www.chortkivrr.te.ua/64

• Літературний та громадсько-публіцистичний журнал «Золота Пектораль» - http://zolotapektoral.te.ua

Контакти організаторів:

ЕГО "Зелений Світ , Олександр Степаненко

ел. пошта: gr.world@gmail.com

тел. 067 35 48 186, 050 83 29 599

 

 

 

 


Поширити інформацію