Події / Події організації

"Зелений Світ" та "Гельсінська ініціатива" ініціювали створення молодіжного клубу документального кіно

25.09.2014
автор: Олександр Степаненко

У читальній залі бібліотеки на вулиці Зеленій, 1 відбулася друга організаційна зустріч Молодіжного клубу гуманістичного документального кіно, ініційована ЕГО "Зелений Світ" та ГО "Гельсінська ініціатива - ХХІ".

Основною метою діяльності кіноклубу визначено "виховання поваги до людської гідності засобами мистецтва гуманістичного документального кіно". Діяльність Кіноклубу базується на спільному визнанні та пропагуванні його членами цінностей: людської гідності, універсальності прав людини, верховенства права, громадянського суспільства, демократичної держави, гуманістичного мистецтва, поваги до історико-культурної та природної спадщини.

Наразі зацікавленість у створенні кіноклубу проявляють старшокласники гімназії "Рідна школа" імені М. Шашкевича, студенти гуманітарно-педагогічного коледжу імені О. Барвінського та державного медичного коледжу.

На зустрічі було узгоджено основні пункти положення про Молодіжний клуб гуманістичного кіно.

А заслуженою винагородою за процес з’ясування організаційних формальностей створення кіноклубу став перегляд фільму Павла Височанського "Колись ми станемо щасливими" - зворушливої історії про те, як кінематограф змушує людей замислюватися про своє призначення та врешті решт робить їх добрішими...

Поширити інформацію