Події / Події організації

Річки зникають на наших очах - час діяти!

08.03.2016

ЕГО "Зелений Світ" адресував Тернопільській обласній раді та ОДА відкрите звернення щодо подальших кроків у справі охорони природної спадщини басейну Дністра.

«Зелений Світ» вітає рішення обласної ради про заборону будівництва каскаду ГЕС на Дністрі у межах Тернопільської області та пропонує взяти до відома позицію ЕГО «Зелений Світ» стосовно планів ПАТ «Укргідроенерго».

Водночас звертаємо увагу на те, у справі охорони річок становлення в області об’єктів природно-заповідного фонду існує низка невирішених проблем. Швидкими темпами наростає зниження водності річок України, у тому числі річок басейну Дністра.

З огляду на це, ЕГО «Зелений Світ» пропонує:

1. Звернутися до Верховної Ради України з пропозицією якнайскоріше ратифікувати україно-молдовський «Договір про співробітництво у сфері охорони та сталого розвитку басейну річки Дністер».

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозиціями: якнайскоріше розробити та прийняти Державну програму екологічного оздоровлення басейну Дністра, прискорити кроки з імплементації положень Водної рамкової директиви ЄС 2000/60 до чинного законодавства України.

3. Протягом 2016 року розглянути та погодити пропозиції щодо розширення території НПП «Дністровський каньйон».

4. Доручити Департаменту екології та природних ресурсів Тернопільській ОДА вивчити питання щодо створення адміністрації РЛП «Дністровський каньйон».

Повний текст звернення можна завантажити тут.

 

 

 

 

Поширити інформацію