Події / Події в Україні

«Думайдан – 2016: фотомиті»

23.09.2016
2 жовтня 2016 року о 12.00 в «Галереї Дому МК» за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 57 Б, місто Київ (неподалік станції метро Університет) відкриється фотовиставка «Думайдан – 2016: фотомиті», присвячена попереднім підсумкам проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах». Виставка триватиме два дні, 2 та 3 жовтня. Контактна особа: Олена Сапожнікова, ном. т.: 099 309 07 39.

Відвідувачі виставки побачать кращі фотографії харківського екологічного активіста Олега Перегона, який брав участь у захисті місцевого лісопарку від вирубки перед ЄВРО-2012; фотографії занедбаних історичних парків Тернопільщини від Олександра Степаненка, фотоісторії журналіста УГСПЛ Олега Шинкаренка, активістів Тамари Харчилави, Нінель Суслової та Олександра Чеботарьова про мирні протести на Київщині, серед яких: захист від вирубки орнітологічного заказника місцевого значення «Пірнівський», протести проти ліквідації озера Качине в Дарницькому районі міста Києва та проти вирубки парку «Чорний Гай» в Ірпені.

Екологічний активіст Олександр Чеботарьов багато років судиться із сільрадою Пірнове, що під Києвом, яка, користуючись розбіжностями у документах, роздає під приватну забудову землю орнітологічного заказника, де розташоване унікальне поселення сірої чаплі.

16 січня 2011 року активісти ГО «Зелений Фронт», небайдужі харків’яни та журналісти провели акцію на захист Харківського Лісопарку, який активно вирубується та забудовується при сприянні Харківської міської влади. Лише нещодавно цими схемами почала займатися Генпрокуратура України.

У квітні 2016 року між екологічними активістами та людьми в масках сталася бійка біля озера Качиного на Позняках. Забудовник ЖК "Житлоінвестбуд-УКБ" вирішив засипати озеро і побудувати там багатоповерхівку. Через декілька місяців забудовник звернувся до суду та почав вимагати від екологічних активістів та місцевих мешканців 200 000 гривень нібито за те, що вони перешкоджали йому засипати озеро.

16 червня 2016 року вранці на вулиці Сковороди в Ірпені сталася бійка. Місцеві мешканці сказали, що забудовник пригнав «тітушок» із пилами, щоб знищити парк «Чорний Гай».

Також командою проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах» буде надано до обговорення присутніх бачення змін до українського екологічного законодавства, що покращить ситуацію у цій сфері.

Організатори проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах»: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Міжнародна благодійна організація "Екологія - Право - Людина", Громадська організація Центр правових та політичних досліджень "СІМ", Екологічна громадська організація "Зелений Світ", Громадська організація "Зелений Фронт". Фотовиставка «Думайдан – 2016: фотомиті» буде проведена у Києві за підтримки «Галереї Дому МК».

Після відкриття фотовиставки та експертного обговорення 2 жовтня 2016 року о 15.00 відбудеться неформальне спілкування з відвідувачами за чашкою кави
Поширити інформацію