Чортківські екологісти підтримали відкрите звернення громадських організацій „Ні - полюванню на заповідних територіях!” І пропонують Вам запам’ятати прізвища нардепів, котрим так непереборно хочеться стрілянини у заповідниках...

18.01.11  |  

Від початку 2010 р. на усіх територіях природно-заповідного фонду України нерешті було заборонено будь-яке полювання. Вже за рік покращився стан популяцій тварин, які мешкали на них. Та з осені минулого року у Парламенті знову проглядаються настирні спроби відновити полювання.
детальніше »»»

„Зелений Світ” приєднався до кампанії протестів громадських організацій проти прийняття закону „Про регулювання містобудівної діяльності”

17.01.11  |  

Як відомо, на догоду забудовно-земельній мафії 13 січня протягнутий через Верховну Раду проект закону "Про регулювання містобудівної діяльності". Назва Закону не відповідає його сутності. Насправді, жодного регулювання містобудування в ньому немає. Головне призначення цього документа - усунути останні формальні перепони розкраданню громадських земель під проекти комерційної забудови.
детальніше »»»

Створення національного природного парку - поки що лише добрі наміри та не реалізовані можливості

10.12.10  |  Олександр Степаненко

9 грудня Тернопільська обласна рада практично одноголосно прийняла Звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну щодо подальших дій зі створення на території області національних природних парків "Кременецькі гори" та "Дністровський каньйон".
детальніше »»»

Позиція напередодні міжнародних кліматичних переговорів - знайома незграбність рідної влади

14.11.10  |  

11 листопада за ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні у приміщенні Вченої ради Тернопільського національного економічного університету відбулася конференція на тему «Екологічна політика Європейського Союзу: виклики для України».
детальніше »»»

„НЕ САМ ВДОМА”, „ЛЮБІТЬ МЕНЕ, БУДЬ ЛАСКА...” - ці та інші кращі фільми української та світової документалістики тепер можна переглянути й у провінційних містечках півдня Тернопільщини

12.11.10  |  

7-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у березні - квітні цього року пройшов у Києві. Його мета – засобами кіномистецтва привернути увагу до проблем «звичайної» людини, сприяти утвердженню ставлення до людської гідності, як найвищої цінності. У багатьох країнах світу проводяться фестивалі кіно схожого тематичного спрямування. 2003 року такий фестиваль започатковано в Україні. З 2006 року Docudays UA є учасником Міжнародної мережі кінофестивалів з прав людини (HRFN). На цьогорічному фестивалі були представлені фільми з 19 країн світу: Великої Британії, Данії, Ізраїлю, Канади, Китаю, Латвії, Македонії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Росії, США, Швеції, Швейцарії, Чехії, Угорщини, України, Франції, Фінляндії. Найкращі документальні фільми сучасності під час фестивалю у Києві побачили понад 22 тисячі глядачів.
детальніше »»»

Cтворити не можна відкладати

25.10.10  |  Олександр Степаненко

Минуло вже дев”ять місяців від підписання президентського Указу про створення Національного природного парку „Дністровський каньйон” – та жодних реальних дій на його виконання поки що не видно. Доля бюджетного фінансування не з’ясована, адміністрацію парку не створено, велика кількість унікальних природних пам”яток долини Дністра - одного з семи чудес України! - й надалі залишаються безгосподарними...
детальніше »»»

Черговий заповідний об єкт створено за поданням ЕГО Зелений Світ - вже четвертий впродовж 2010 року

20.09.10  |  

Сесією обласної ради вже вдруге за поточний рік підтримано пропозиції Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області
детальніше »»»

Заповідати - означає дарувати найкраще найдорожчим людям

09.09.10  |  

Цей підхід було реалізовано й при проведенні літньої молодіжної школи з питань природно-заповідної справи та екологічної мережі, щойно проведеної ЕГО „Зелений Світ” у партнерстві з Національним екологічним центром України (НЕЦУ), природним заповідником „Карадазький” та за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.
детальніше »»»

Шануємо Природу і Право

01.09.10  |  

27 серпня завершилася Перша молодіжна школа з гуманітарних питань екології та охорони Природи, проведена ЕГО „Зелений Світ” за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.
детальніше »»»

ЕГО Зелений Світ анонсує проведення Молодіжної школи з питань природно-заповідної справи та екологічної мережі.

16.07.10  |  

Школу буде проведено 1 - 6 вересня 2010 року у партнерстві з Національним екологічним центром України (НЕЦУ) та Карадазьким природним заповідником.
детальніше »»»




Поширити інформацію