Всеукраїнська науково-практична конференція у Заліщиках: чергові балачки на модну тему, чи світло у кінці тунелю?

11.12.11  |  

Представників шести національних університетів, кількох обласних адміністрацій, національних парків, туристичних фірм, інформаційних агенцій та громадських організацій зібрала 9 – 10 грудня у Заліщиках Всеукраїнська науково-практична конференція „Туристичні ресурси як чинник розвитку території”.
детальніше »»»

Показом фільмів фестивалю «Docudays UA-2011» у Чорткові розпочалися його мандри Тернопільщиною

19.11.11  |  

За сталою вже традицією, щороку - пізньої осені - долаючи мряку у погоді та житті, Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «Docudays UA» вирушає у мандри регіонами країни.
детальніше »»»

Проект завершується, діяльність на захист екологічних прав триває…

28.09.11  |  

27 вересня під дахом Тернопільської обласної ради відбулася робоча зустріч, присвячена проблематиці дотримання екологічних прав громадян та інтересів територіальних громад у сфері використання природних ресурсів: земель, лісів, водних об’єктів, корисних копалин. Її проведено в рамках проекту „Дотримання прав громадян у сфері користування природними ресурсами у Тернопільській області”, що реалізується «Зеленим Світом» у партнерстві з іншими громадськими організаціями, Тернопільською обласною радою, за підтримки програми „Верховенство права” фонду „Відродження”. У робочій зустрічі взяли участь представники усіх зацікавлених сторін: місцевого самоврядування, державних управлінь та інспекцій, правоохоронних органів, громадських організацій, наукових та освітніх закладів. Після її завершення було проведено прес-конференцію для місцевих ЗМІ.
детальніше »»»

Європейський тиждень мобільності 16 – 22 вересня вперше у Чорткові!

22.09.11  |  

Спостерігаємо автомобільні затори у наших містах дедалі частіше: вранці, вдень і ввечері, на всіх вулицях та перехрестях. Шкідливі викиди, якими кожного дня, щонайменше кілька годин, ми дихаємо. Парки та сквери вирубаються під нові дороги та проїзди. Численні дорожні аварії, травми та смерті. Транспортний колапс, що спіткав Європу кілька десятиліть тому, - тепер вже в Україні!
детальніше »»»

Парламентський Комітет з питань екологічної політики дослухався до нашого волання про необхідність зберегти Загальнодержавну програму формування екологічної мережі

10.09.11  |  

детальніше »»»

Не допустити прийняття ганебних рішень щодо скасування президентських указів про розвиток Карпатського біосферного заповідника!

23.08.11  |  

ЕГО “Зелений Світ» однозначно підтримує зусилля колективу Карпатського біосферного заповідника, що бореться за розвиток заповідника та збереження цілісності його території.
детальніше »»»

Днями відбулася волонтерська акція з туристичного маркування карпатських масивів Свидовець та Близниця.

22.08.11  |  Олександр Степаненко

В грудні минулого току на Свидовці загинув 26-річний науковець Сергій Сіренко, син нашого дорогого колеги з Національного екоцентру України, Ігоря Павловича Сіренка
детальніше »»»

Пане Президенте, спам’ятайте свій Уряд, адже не відає, що творить !

20.07.11  |  Олександр Степаненко

ЕГО „Зелений Світ” направив відкрите звернення Президентові України та Голові ВРУ, у якому висловив свою стурбованість прийняттям Постанови Кабміну, якою передбачено скасування "Загальнодержавної програми формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки".
детальніше »»»

Восьма робоча зустріч Української річкової мережі - цього разу на нижньому Дністрі.

11.07.11  |  

23 - 27 червня в Одеській області відбулася 8-а робоча зустріч Української річкової мережі. ЕГО „Зелений Світ” представив на ній ілюстровані доповіді: стосовно причин та наслідків катастрофічного паводку 2008 року у Західній Україні та з питань створення Національного природного парку (НПП) „Дністровський каньйон”.
детальніше »»»

Чи варто й з розробки надр влаштовувати екологічну катастрофу ?

23.05.11  |  

У травні „Зелений Світ” отримав тривожного листа від групи мешканцівсела Пилипче Борщівського району. Люди знову занепокоєні планами приватногопідприємства „Скала-Інтер” розпочати розробку родовища гіпсів на території їхньогосела. Впродовж кількох років Пилипченська сільрада не давала згоди на зміну цільовогопризначення орних земель, які були скуплені підприємством у мешканців села - людисподівалися, що без дозволу сільради підприємство не зможе відкрити кар’єр.
детальніше »»»




Поширити інформацію