„НЕ САМ ВДОМА”, „ЛЮБІТЬ МЕНЕ, БУДЬ ЛАСКА...” - ці та інші кращі фільми української та світової документалістики тепер можна переглянути й у провінційних містечках півдня Тернопільщини

12.11.10  |  

7-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у березні - квітні цього року пройшов у Києві. Його мета – засобами кіномистецтва привернути увагу до проблем «звичайної» людини, сприяти утвердженню ставлення до людської гідності, як найвищої цінності. У багатьох країнах світу проводяться фестивалі кіно схожого тематичного спрямування. 2003 року такий фестиваль започатковано в Україні. З 2006 року Docudays UA є учасником Міжнародної мережі кінофестивалів з прав людини (HRFN). На цьогорічному фестивалі були представлені фільми з 19 країн світу: Великої Британії, Данії, Ізраїлю, Канади, Китаю, Латвії, Македонії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Росії, США, Швеції, Швейцарії, Чехії, Угорщини, України, Франції, Фінляндії. Найкращі документальні фільми сучасності під час фестивалю у Києві побачили понад 22 тисячі глядачів.
детальніше »»»

Громадські слухання: прийдіть, щоб захистити парки та сквери Чорткова!

27.10.10  |  

У відповідності до законів „Про місцеве самоврядування”, „Про планування та забудову територій”, а також згідно розпорядження заступника Чортківського міського Голови пані Наталії Ревеги 3 грудня у Чорткові буде проведено Громадські слухання за проектом Концепції комплексної схеми зеленої зони міста Чорткова.
детальніше »»»

Cтворити не можна відкладати

25.10.10  |  Олександр Степаненко

Минуло вже дев”ять місяців від підписання президентського Указу про створення Національного природного парку „Дністровський каньйон” – та жодних реальних дій на його виконання поки що не видно. Доля бюджетного фінансування не з’ясована, адміністрацію парку не створено, велика кількість унікальних природних пам”яток долини Дністра - одного з семи чудес України! - й надалі залишаються безгосподарними...
детальніше »»»

Зупинити зміни клімату на планеті неможливо без змін у людській свідомості та діях

13.10.10  |  

Багатократно сказано вже про техногенну людську могутність, що поставила Планету на межу екологічної катастрофи та виснаження природних ресурсів. Та невже усвідомлюючи це, ми не спроможні об”єднатися з усіма відповідальними людьми і стати не менш сильними у діях на порятунок життя на Землі?
детальніше »»»

10 жовтня місто Чортків приєднується до наймасштабнішої акції протидії змінам клімату в історії людства

07.10.10  |  

10 жовтня 2010 року (10/10/10) по всьому світу відбудеться Global Work Party - відзначення Всесвітнього Дня дій на захист клімату - найбільшої в історії екологічної акції. Організатором кампанії виступає Міжнародна ініціатива „350.org”. Наразі до цієї ініціативи вже приєднались учасники з 150 країн, що проведуть більш ніж 6000 різних акцій. І цей перелік щодня поповнюється! Практично в усіх областях України відбудуться сотні практичних заходів, покликаних об”єднати зусилля багатьох людей у протидії екологічній катастрофі.
детальніше »»»

“Dimidium facti, qui соeрit, habet”* - представлено перший етап розробки проекту ландшафтного аналізу території міста

01.10.10  |  Олександр Степаненко

30 вересня проведено робочу зустріч місцевої влади та громадськості з групою співробітників проектно-конструкторського бюро Національного лісотехнічного університету України, що розробляє проект ландшафтного аналізу, санітарно-гігієнічної оцінки території Чортківської міської ради та комплексної зеленої зони міста.
детальніше »»»

Заповідати - означає дарувати найкраще найдорожчим людям

09.09.10  |  

Цей підхід було реалізовано й при проведенні літньої молодіжної школи з питань природно-заповідної справи та екологічної мережі, щойно проведеної ЕГО „Зелений Світ” у партнерстві з Національним екологічним центром України (НЕЦУ), природним заповідником „Карадазький” та за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.
детальніше »»»

Шануємо Природу і Право

01.09.10  |  

27 серпня завершилася Перша молодіжна школа з гуманітарних питань екології та охорони Природи, проведена ЕГО „Зелений Світ” за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.
детальніше »»»

Якими бути паркам та скверам Чорткова у майбутньому?

14.08.10  |  

Розпочато розробку нової містобудівної документації
детальніше »»»

ЕГО Зелений Світ анонсує проведення Молодіжної школи з питань природно-заповідної справи та екологічної мережі.

16.07.10  |  

Школу буде проведено 1 - 6 вересня 2010 року у партнерстві з Національним екологічним центром України (НЕЦУ) та Карадазьким природним заповідником.
детальніше »»»




Поширити інформацію