Про нас / Звіти

Звіт про діяльність ЕГО «Зелений Світ» за 2014 рік

17.01.2015
автор: Олександр Степаненко ЕГО Зелений Світ

 

Впродовж року ЕГО «Зелений Світ» спільно з ГО «Гельсінська ініціатива –XXI» виступали партнерами Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) у координації діяльності громадської приймальні УГСПЛ у Тернопільській області. Проект створення в Україні мережі приймалень УГСПЛ підтримується Європейською комісією та Шведським агентством міжнародного розвитку SIDA.

Приймальня УГСПЛ у Тернополі розташована за адресою: вул. Живова, 11, оф. 903.

Спільно з «Гельсінською ініціативою-ХХІ» також підтримувалася діяльність клубів документального кіно з прав людини Docudays UA: при центральній районній бібліотеці у м. Чорткові («Кіноклуб на вулиці Зеленій») та Копичинській виправній колонії № 112 (Кіноклуб «Вільна зона»).

У листопаді - грудні ЕГО «Зелений Світ» виступав партнером у проведенні заходів Мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA у семи районах Тернопільської області (Борщівському, Бучацькому, Заліщицькому, Гусятинському, Монастириському, Заліщицькому, Чортківському та у м. Чорткові).

Із використанням інформації ЕГО «Зелений Світ» було розроблено текст розділу «Екологічні права» до аналітичної доповіді правозахисних організацій «Права людини в Україні – 2014».

У 2014 році ЕГО «Зелений Світ» розпочато виконання проекту "Дністровський каньйон: одне з природних чудес України збережемо разом!", що підтримується МФ «Global Greengrants Fund” (США). В рамках проекту проведено низку експедицій, розпочато зйомки документального фільму, створено фотовиставку.

 

Фінансова діяльність:
Витрати на діяльність приймальні УГСПЛ у м. Тернополі за 2014 рік склали 120 056 грн. Вони спрямовувалися на: оренду обладнання, приміщення, оплату інформаційно-консультативних послуг громадянам, що звернулися до приймальні, підтримку судових справ, проведення публічних інформаційних заходів, поширення літератури правового характеру, операційні витрати приймальні (зв’язок, поштові товари, канцтовари, банківські послуги).

Витрати у рамках проекту "Дністровський каньйон: одне з природних чудес України збережемо разом!" за рік склали 29 720 грн. Діяльність за проектом триває.

Впродовж року ЕГО «Зелений Світ» пройшов зовнішній незалежний аудит фінансової та управлінської діяльності у виконанні ТОВ «Марінченко і партнери» (м. Київ).

 

Поширити інформацію