Партнери

Національний екологічний центр України

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) був заснований 30 серпня 1991 р.

Це одна з перших екологічних громадських неприбуткових організацій національного рівня, зареєстрованих у незалежній Україні. Нині НЕЦУ має 24 територіальних відділення, що діють по всій Україні. У 2003 р. було відновлено діяльність Молодіжного відділення НЕЦУ.

НЕЦУ ставить собі на меті створення здорового довкілля та поліпшення якості життя людей в Україні. НЕЦУ намагається донести позиції фахівців в охороні довкілля до посадовців, які приймають рішення у різних галузях господарства.

Значна частка роботи організації пов’язана з зберегти природу нашої країни через створення нових природоохоронних об’єктів та відстоювання недоторканності існуючих.

НЕЦУ також намагається вплинути на енергетичну політику, розуміючи, що саме новітні підходи до розбудови енергетичного сектора створять умови для розвитку нашої країни без негативних наслідків для довкілля.

Нарешті, учасники НЕЦУ вважають, що кошти платників податків не повинні використовуватися на будівництво об’єктів зі значним негативним впливом на населення та довкілля, і намагаємося вплинути на рішення про фінансування проектів міжнародними фінансовими організаціями.

З 1996 року НЕЦУ є членською організцією мережі CEE Bankwatch Network, що здійснює моніторинг діяльності міжнародних фінансових установ у Центральній та Східній Європі.

Більше інформації на [www.necu.org.ua]
Поширити інформацію