Події / Події організації

ЕГО «Зелений Світ» вдруге висловлює свою стурбованість діями керівництва «Укрзалізниці» щодо радикального скорочення маршрутів пасажирських поїздів

11.11.2013

Якщо три роки тому на відрізках Львівської залізниці Тернопіль – Чернівці та Тернопіль - Івано_Франківськ курсувало шість пасажирських поїздів, то нині – лише один, сполученням Київ -Чернівці. Однак, з 20 листопада 2013 року припиняється рух і цього потяга. На заміну скасованим маршрутам не введено жодного альтернативного пасажирського та приміського маршруту.

З цього приводу нами направлено звернення до Президента, міністра інфраструктури України та губернатора Тернопільщини.

У ньому зокрема йдеться про те, що дії “Укрзалізниці” по радикальному скороченню пасажирських перевезень суперечать світовій та європейській практиці, оскільки залізничний транспорт був і залишається соціально затребуваним, економічно вигідним та екологічно дружнім. Величезні екологічні, економічні та соціальні переваги залізниць України, їхня спроможність безперебійно функціонувати у будь-яку пору року та за будь-яких погодних умов, їхній транзитний потенціал можуть бути реалізовані лише на якісно вищому рівні транспортного обслуговування, а не у процесі ганебної «оптимізації», зразки якої демонструє керівництво “Укрзалізниці”.

Поширити інформацію