Події / Події організації

Міжнародний день Дністра ЕГО „Зелений Світ” відзначило проведенням моніторингового туру до Бучацького району, у район історичного містечка Золотий Потік.

14.07.2010
автор: Олександр Степаненко

У подорожі взяли участь співробітники Інституту екології Карпат НАНУ та ініціативи „Тіні Гардаріки”. Тур реалізовано при організаційному сприянні 1-го заступника Голови Бучацької райдержадміністрації В. Григоришина.

У перший день туру його учасники обстежили ботанічну пам’ятку „Золота Липа” у Бучачі, яку за підсумками Всеукраїнського конкурсу «Національне дерево України», визнано переможцем у номінації "Історичне дерево України".

Проведено також зустріч з громадськістю селища Золотий Потік, оглянуто історичний палац та парк В. Гнєвоша, де планується розмістити адміністрацію Національного природного парку „Дністровський каньйон”.

Після цього учасники туру провели обстеження природних ландшафтів долини Дністра та кількох малих річок у околицях Золотого Потоку, сіл Костільники, Миколаївка та Сокілець.

За результатами туру готуються подання до державних природоохоронних структур та публікації для преси.

Тур проведено в рамках проекту „Реалізація права громадської участі у становленні Національного природного парку „Дністровський каньйон” та розвитку регіональної екологічної мережі”, що підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Фотохроніку туру можна переглянути тут.

Поширити інформацію