Події / Події організації

Збори громадськості Чорткова 12 лютого схвалили робочі проекти ландшафтної оцінки земель та Схеми комплексної зеленої зони м. Чорткова, представлені фахівцями конструкторського бюро Національного лісотехнічного університету України!

13.02.2011
До участі у Зборах зареєструвалося 70 мешканців міста. За нашим підрахунком на початок зборів у залі Народного дому імені Катерини Рубчакової налічувалося 85 - 90 осіб, але зареєструвалися вочевидь не усі. Обговорення тривало майже три години...

Керівник конструкторського бюро НЛУ пан Любомир Пархуць представив матеріали проекту.

Виконавчий директор ЕГО „Зелений Світ” Олександр Степаненко виклав основні тези громадської оцінки політики органів влади у плануванні території м. Чорткова та використанні земельних ресурсів.

У дискусії прийняли участь: Голова екологічної комісії міської ради Любомир Білик, Головний санітарний лікар району Оксана Чайчук, міський голова Михайло Вербицький, архітектор Роман Петрів, виконавчий директор ЕГО „Зелений Світ” Олександр Степаненко.

Депутат міської ради Зоряна Лесейко нагадала, що нещодавно у мікрорайонах міста відбулася акція збору підписів громадян, у тому числі її виборців - за створення нових парків та скверів і збереження існуючих. Загалом зібрано біля 400 підписів мешканців вулиць Володимира Великого, Січинського, Маковея, Шевченка, Копичинецької та інших.

Обговорення загалом зводилося до того, що проект потрібен місту і його треба підтримати. Активна полеміка точилася довкола проблеми відсутності Генерального плану міста, опротестування Прокуратурою останнього робочого проекту його корегування в суді та шляхів виходу з цієї патової ситуації.

Певним нонсенсом виглядали вимоги окремих ораторів до проектантів - розробити детальне планування кожної з проектованих зелених зон: що і де ростиме, де прокладемо доріжки, де влаштуємо паркінги, туалети і таке інше.... Цю роботу безумовно необхідно буде зробити, але вже у рамках детального планування кварталів міста, для якого ще варто буде знайти кошти - після чергового корегування Генплану, або розробки його на основі нової концепції.

Учасники Зборів практично одноголосно ухвалили Резолюцію. Проти неї було подано лише один голос.... Знову ж - „Nomina sunt odiosa”, як казали латиняни - тож не називатимемо імен.

Резолюцію та протокол Зборів буде передано керівникам міста та району.

Повний текст резолюції зборів громадськості

Повний текст Громадської оцінки політики органів місцевого самоврядування та державної влади у сфері планування території м. Чорткова та використання земельних
ресурсів



Фотохроніка слухань тут.
Поширити інформацію