Події / Події організації

Позбудьмося сміття на своїй Землі та у своїх душах!

09.04.2011


Наші міста встелені сміттям. Не хтось невідомий, а ми самі перетворили парки й береги річок, вулиці й дитячі майданчики на огидні смітники. Придивися, скільки людей бездумно кидає під ноги недопалок чи пакет, пляшку чи гумку.

«Так роблять усі», «тут і до мене було сміття», «хтось це прибере» – слабкі виправдання для тих, хто в глибині душі розуміє: це недбальство на рідній Землі надалі не можна терпіти.

Кожна нормальна людина хоче ходити чистими вулицями, бачити в парках зелену траву, а не бите скло і брудний папір. Мусимо нарешті обєднати свої зусилля: виходити на добровільні акції з прибирання наших міст та сіл, а також прийняти для себе нескладні правила поводження з побутовим сміттям.

Перше. Не залишати після себе сміття: на вулицях і в парках, на березі річки та у лісі. Навіть якщо поруч немає урн для сміття - не варто просто кидати під ноги те, що Ви принесли з собою, і що раптом стало тобі непотрібним.

Друге. Почати піклуватись про чистоту власного міста: брати участь у волонтерських прибираннях тих територій, з впорядкуванням яких влада поки що не може впоратись. Насамперед – парків, скверів, приміських лісів, придорожних зелених смуг, берегів річок.

Третє. Поширювати серед рідних, друзів, знайомих, колег інформацію про необхідність діяти: свідомо, не чекаючи вказівки згори, спільно, і послідовно.

З кожною людиною, що прийме для себе ці правила зростатиме свідоме ставлення до оточуючого простору, як до НАШОГО СПІЛЬНОГО ДОМУ. З кожною людиною хвиля свідомого ставлення набуватиме сили – і невдовзі вся країна стане чистою.

Це вже зробили небайдужі громадяни в Естонії й Латвії, Словенії й Румунії, багатьох інших країнах. Ніхто окрім нас, небайдужих громадян, не зробить цього в Україні. Добовільна ініціатива «Зробимо Україну чистою!» єднає все більше українців. Тисячі людей в усіх областях очистять від сміття парки, сквери, ліси, береги водойм та джерела.

Добровільна толока по прибиранню зелених зон наших міст та сіл цього року розпочинається в суботу, 16 квітня і триватиме до Великодніх свят.
Приєднуйся! Започаткуй цю ініціативу у своєму місті або селі, у навчальному закладі або церковній громаді! Запроси на толоку друзів! Допомогти зробити Україну чистою може кожен.

Якщо хочеш більше довідатися про перебіг кампанії “Зробимо Україну чистою!” зайди на її Інтернет-сторінку http://letsdoit.org.ua/
Група на Facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=110564872290596
Група вКонтакті: http://vkontakte.ru/club16395390

Слідкуй за місцевими повідомленням на сайті „Зеленого Світу” http://greenworld.org.ua
Про проведені тобою заходи повідом координатору ініціативи “Зробимо Україну чистою!” у Чорткові Любомирові Махомету, зателефонувавши 2 - 36 - 23.

Волонтерська толока по ліквідації стихійного звалища побутового сміття
на території комплексної пам’ятки природи "Стінка Угринська" (землі
Чортківської міської та Угринської сільської рад) відбудеться 16
квітня. Збір учасників о 12-00 на автовокзалі Чортків, о 12-40 - біля
геологічної пам’ятки "Гравітаційні складки".

Тож об’єднаймо зусилля ! Позбудьмося сміття на своїй Землі та у своїх душах! Зробимо Україну – чистою !
Поширити інформацію