Події / Події в Україні

Невже товариш Азарофф зрозумів важливість формування в Україні екологічної мережі?

24.10.2011
У липні ЕГО «Зелений Світ» адресував звернення до Президента та Парламенту - з приводу спроб Кабміну скасувати дію "Загальнодержавної програми формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки" - http://greenworld.org.ua/index.php?id=1311170987

Ми пропонували Президентові скасувати одіозну урядову постанову, а Верховній Раді - відхилити законопроект „Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України від 21 вересня 2000 року №1989-ІІІ "Про Загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки”.

Наскільки нам відомо, схожі звернення направили інші природоохоронні організації.

У вересні надійшла відповідь заступника Голови президентської адміністрації Ірини Акімової – про те, що наше звернення переадресовано до Кабміну. Парламентський комітет з питань екологічної політики прямо підтримав нас, а крім того пропонував Урядові забезпечити у повному обсягу фінансування та виконання програми – про що написав його Голова, Анатолій Семинога.

Кабмін упродовж усього цього часу витримував сором’язливе мовчання…

Але от днями надійшла чергова відповідь з Мінекології… Перший замміністра Романов повідомив таке: “На виконання доручення Прем’єр-міністра України Азарова М. Я. від 29.09.2011 №39392/2/1-11 Мінекономрозвитку доручено розробити проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 червня 2011 року №704 "Про скорочення кількості та укрупнення державних цільових програм" щодо виключення пункту 4».

Маємо надію на те, що Міністр економрозвитку Андрій Клюєв, він же перший віце-прем’єр Уряду, справиться з цим відповідальним завданням…

Копію листа Мінекології можна проглянути тут.
Поширити інформацію