Події / Події в Україні

Нардеп Мірошиченко ризикує увійти в новітню історію України, як головний руйнівник державної екологічної політики

20.10.2012
автор: Олександр Степаненко

16 жовтня парламентська більшість всупереч критичній позиції Комітету з питань екологічної політики, ігноруючи зауваження Головного юридичного управління та Головного науково-експертного управління Верховної Ради, проголосувала у другому читанні закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, у тому числі на місцевому рівні)", вдруге поданий представником Президента у Раді, всюдисущим регіоналом Ю. Мірошниченком.

Вступ у законну силу цього законопроекту загрожує руйнуванням у масштабах усієї країни системи екологічної політики, конституційних гарантій екобезпеки, невиконанням законів та міжнародних угод України у сфері охорони довкілля та дотримання екологічних прав громадян, Стратегії державної екологічної політики на період до 2020 року.

Законопроектом ліквідуються територіальні органи Мінприроди України, до повноважень яких віднесено здійснення управління у галузі охорони довкілля та координація всіх органів влади щодо впровадження екологічної політики.

Contra spem spero…. - і вкотре звертаємося до Президента з пропозицією стримати законотворчий азарт свого представника.

 


Поширити інформацію