Події

Екомайдан діє!

04.01.2014
автор: Ігор Луценко
джерело: blogs.pravda.com.ua

Окрім участі у барикадних боях, організації відвідин домівок різноманітних катів тощо, у громадського сектору Євромайдану є і конструктивна сторона дій. Навіть – інноваційна, як відповідь на те, у що ми маємо перетворювати наш Майдан.

У нашому баченні Майдан слід розвивати як мініатюру майбутньої країни (майбутнього світу). Майбутня країна нами запроектована не як генератор сміття, а як дружня до довкілля спільнота людей.

Це настільки важливо, що навіть у цих військово-польових умовах ми примудрилися зробити дещо, що має стати взірцем для нашого Києва і для інших міст.

Питання сміття на Майднаі є питанням політичним, тому –

26 грудня 2013 р.: ЕкоМайдан відправив для подальшого сортування та переробки на Київміськвторресурси 570 кг текстилю, зібраного у Жовтневому палаці, та 40 кг пластику, відсортованого волонтерами у КМДА. Не зважаючи на активну протидію ДАІ Шевченківського району (машина з контейнерами була заблокована на проспекті Перемоги), контейнери все ж таки вдалось встановити.

27 грудня 2013 р. спільно з однією з компаній було встановилено три контейнери для роздільного збору сміття, два з яких для збору пластику, а один для скла і бляшаних банок. Один з них можна побачити біля Київради, а два інших – у самому серці Майдану, біля флагштоку. Контейнери оснащені інформаційними плакатами.

29 грудня активістами ЕкоМайдану було проведено флешмоб "Я збираю пластик!", який мав на меті привернути увагу громади до необхідності сортувати пластик. Розроблено інформаційну листівку "Бережи Україну".

30 грудня 2013 р. проведено повторний флешмоб щодо пресування та сортування пластику.

Якщо у вас є пропозиції щодо впровадження передових екологічних (і не тільки) технологій на Майдані – звертайтеся!

Ми мріємо про сонячні батареї, передову техніку з переробки відходів, міні-хлібопекарні тощо.

https://www.facebook.com/hrom.sektor.euromaidan

Поширити інформацію